Mersin´In Bozyazi Ilçesinde Muhtarlar Günü Törenle Kutlandi

MERSIN – İçel’in Bozyazi ilçesinde Muhtarlar Günü, düzenlenen törenle kutlandi.

Mersin´In Bozyazi Ilçesinde Muhtarlar Günü Törenle Kutlandi
Bozyazi 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydaninda düzenlenen Muhtarlar Günü kutlama programina, Belediye Baskani Mustafa Çetinkaya, Ilçe Jandarma Komutani Üstegmen Kadir Dölek, Ilçe Emniyet Müdür Vekili Özgür Kaplan, muhtarlar, daire amirleri, belediye meclis üyeleri ve vatandaslar katildi.

Törende, Bozyazi muhtarlari adina Tekeli Mahallesi Muhtari Süleyman Fidan tarafindan Atatürk büstüne çelenk konulmasinin ardindan saygi durusu ve Istiklal Marsi okundu.

Törende bir konusma yapan Tekeli Mahallesi Muhtari Fidan, 2015 yilinda Basbakanlik genelgesi ile 19 Ekim tarihinin Muhtarlar Günü olarak kutlanmasina karar verildigini, bu davranisin tüm muhtarlari onurlandigini, çalisma azmini arttirdigini söyledi.

Muhtarligin önemine vurgu yapan Fidan, “Bütün dünyanin bas belasi olan Covid-19 ile mücadelede muhtarlarin önemi bir kez daha ortaya çikmistir. Muhtarlarin, bu zor dönemde bir Vefa Grubu üyesi olarak, kimsesizlerin kimsesi, yalnizlarin yoldasi, yani devletin vatandasa en yakin eli oldugu anlasilmistir” dedi.

Normal hayatta ise vatandas tarafindan muhtarin, bir danisman, bir arkadas ve en önemlisi bir sirdas olarak görüldügünü ifade eden Fidan, demokrasilerde ise katilimciligin vazgeçilmezi oldugunu belirtti.

Fidan, “Atatürk, muhtarligin önemine su sözleri ile dikkat çekmistir; ‘Muhtarlar, demokrasinin temel tasidir’. Bizleri bu mutlu günümüzde yalniz birakmayan tüm katilimcilara tesekkür ederim. Ne mutlu Türkiye Cumhuriyeti muhtarlarina, ne mutlu ‘Türkiye Cumhuriyeti muhtarlariyim’ diyenlere, ne mutlu Türküm diyene” diye konustu.

Öte yandan, tören öncesinde Bozyazi Belediye Baskani Çetinkaya, muhtarlar onuruna Bozyazi Ögretmenevinde sabah kahvaltisi verdi. Kahvaltiya, Bozyazi Kaymakami Muhsin Duran Kalkan, Belediye Baskani Çetinkaya, Ilçe Emniyet Müdürü Cevdet Sökmen ve muhtarlar katildi.

Yapilan duanin ardindan Baskan Çetinkaya, katilimcilara tesekkür etti. Çetinkaya, “Demokrasimizin temel tasi, milletimizin ilk kapisi olan bütün muhtarlarimizin 19 Ekim Muhtarlar Gününü en içten dileklerimle kutlarim” dedi.

Kaynak: İHA