Mentese Mutfak Kültürü Atölyesi Saburhane'de Açiliyor

Mugla Mutfak Kültürü’nün kayit altina alinarak gelecek kusaklara aktarilmasi, kentin gastronomi potansiyelinin turizmle entegre edilmesi, yeme-içme ve kültür turizminin canlandirilmasi amaciyla ‘Mentese Mutfak Kültürü Atölyesi’ açiliyor.

Mentese Mutfak Kültürü Atölyesi Saburhane'de Açiliyor
Saburhane Meydaninda açilacak ‘Mentese Mutfak Kültürü Atölyesi ve Saburhane Semt Pazari’ ile geleneksel Mugla yemekleri marka degeri kazanacak, ev yapimi Mugla yöresine ait yemekler semt pazarinda lezzet severler ile bulusacak.

Mugla yöresine ait tat ve lezzetlerin hazirlanacagi atölye çalismalarinin yani sira Persembe ve Pazar günleri Saburhane Meydaninda yöre kadinlarinin olusturdugu el yapimi organik ürünlerin satisi yapilacak. Menteseli kadinlar el yapimi ürünler ile kültür turizmine ve ev ekonomilerine katki saglamis olacak.

Saburhane Meydaninda Mugla mutfagina özgü yemeklerin yarisacagi ve Türkiye’nin ünlü seflerinin de katilacagi etkinlikte yöre kadinlari tarafindan yapilan el yapimi yemekler yarisacak. Yarismada dereceye giren kadinlara ödüller ve sertifikalar verilecek.
Kaynak: İHA