Malazgirt'te Kilometrelerce Pancar Kuyrugu Olustu

Mus’un Malazgirt ilçesinde seker pancar alim kampanyasinda kantar sirasi bekleyen çiftçilerin traktörleri kilometrelerce kuyruk olusturdu.

Malazgirt'te Kilometrelerce Pancar Kuyrugu Olustu
Malazgirt’te seker pancarlarini getiren çiftçiler kantar sirasinda yaklasik 10 kilometrelik traktör kuyrugu olusturdu. Malazgirt Kaymakami Yigit Yasar Demirer, Belediye Baskani Cengiz Altin ve Malazgirt Ziraat Odasi Baskani Tahsin Kiliç, pancar alim kantarini ziyaret ederek yetkililerden alim kampanyasi hakkinda bilgi aldi. Kaymakam Demirer, Belediye Baskani Altin, Ziraat Odasi Baskani Kiliç ve Malazgirt Bölge Pancar Sefi Ibrahim Bostanci, üreticilere Agri Seker Fabrikasinda olusan teknik bir arizadan dolayi seker pancari alimlarinda bir aksama yasandigini belirterek, bu ayin sonunda fabrikadaki arizanin giderilip yeniden pancar sevkiyatina hiz verilecegini söyledi.



Malazgirtli seker pancari üreticileri ise Kaymakam Yigit Yasar Demirer’e, Belediye Baskani Cengiz Altin’a ve Ziraat Odasi Baskani Tahsin Kiliç’a pancar kuyruklarinin olusmamasi için gösterdikleri yogun çabalardan dolayi tesekkür ettiler.

Malazgirt Bölge Pancar Sefi Ibrahim Bostanci, geçen yil 95 bin ton alim yapilan bölge sefliginin kotasini yükselterek, bu yil 120 bin ton pancar alimi yapmayi hedeflediklerini söyledi.

Bostanci, “Pancar alimlarinda hiçbir sikintimiz yoktu, fakat Agri Seker Pancari Fabrikasinda yasanan teknik bir sikintidan dolayi seker pancari sevkiyatinda bir sikinti yasadik. Bu sikintilar ay sonunda kadar insallah giderilecek. Malazgirt’te bu yil pancar alim kampanyasi 90 gün sürecek. 16 Eylül’de açilan kampanya kapsaminda Malazgirtli pancar üreticileri yaklasik 40 bin ton pancar teslimi yaptilar” dedi.

Kaynak: İHA