Israil Ordusu Filistinli Bir Kadini Saatlerce Bebeginden Ayirdi

Israil ordusunun isgal altindaki Bati Seria'da, alikoydugu Filistinli kadini saatlerce bebeginden ayirdigi belirtildi.

Filistinli aktivist Arif Deragime, AA muhabirine, Bati Seria’nin kuzeyindeki Tubas kentine bagli Hallet Makhul bölgesinde 40 yasindaki Filistinli Naciye Abdullah Bisarat'i alikoydugunu aktardi.

Israil askerlerinin Bisarat'i iki buçuk aylik bebeginden saatlerce ayirdigini ifade eden Deragime, annenin bebegini emzirmesinin de engellendigi bilgisini verdi.

Deragime, Bisarat'in Israil askerleri tarafindan alikonulmasina iliskin "Yahudi yerlesimcinin Israil polisine evinin caddeden 100 metre uzakta olmasina ragmen, (Bisarat'in) arabasina tas attigini iddia etmesi üzerine gözaltina alindi." dedi.

Israil yönetimi ile Filistin arasinda 1995'te imzalanan "Ikinci Oslo Anlasmasi" çerçevesinde Bati Seria; A, B ve C bölgelerine ayrilmisti.

Yüzde 18'i kapsayan "A bölgesi"nin yönetimi idari ve güvenlik olarak Filistin'e; yüzde 21'lik "B bölgesi"nin idari yönetimi Filistin'e, "güvenligi" Israil'e devredilmis; yüzde 61'ini olusturan "C bölgesi"nin ise "idari yönetimi ve güvenligi" Israil'e birakilmisti.

Israil yönetimi kendi kontrolünde oldugu gerekçesiyle çogunlukla "C bölgesi"nde Filistinlilerin yeni bina veya genisletme çalismasi yapmasina izin vermiyor.

Kaynak: AA