Içisleri Bakani Soylu, 'Muhtarlar Günü' Programinda Konustu Açiklamasi

'Ankara'ya geliyorsunuz, size bir muhtar evi lazim. 2022'nin 19 Ekim'inde Muhtar Evi'ni hep beraber açacagiz' 'Gündemimiz, sadece terörle mücadele degildir, terör dönemlerinin her alandaki izlerini silmek, dogu ve güney doguyu sadece Türkiye'nin degil, dünyanin cazibe merkezi haline getirmekle ilgilidir'

Içisleri Bakani Süleyman Soylu, Ankara'da muhtarlarin kullanimi için yapilacak Muhtar Evi'nin 19 Ekim 2022'de açilacagini bildirdi.

Soylu, ATO Congresium'da düzenlenen "Muhtarlar Günü" programinda konustu.

200 yillik mazisi bulunan muhtarligin, geçmisinin degil, geleceginin konusulmasi gerektigini belirten Soylu, birilerinin israrla geriye dönmek istedigini, ancak bugünün Türkiyesinin yarinlari konustugunu söyledi.

Türkiye'nin, akli geride takilip kalan degil, 2023'ü, 2053'ü, 2071'i ve sonrasini planlayan ülke oldugunu vurgulayan Soylu, gündemleri arasinda "dün"ün yer almadigini dile getirdi.

Bakan Soylu, "Bizim gündemimiz, sadece terörle mücadele degildir, terör dönemlerinin her alandaki izlerini silmek, dogu ve güney doguyu sadece Türkiye'nin degil, dünyanin cazibe merkezi haline getirmekle ilgilidir. Bizim gündemimiz, sehirlerimizi sadece yönetmek degil, dünyanin en güvenli sehirleri olarak tescillemekle ilgilidir. Bizim gündemimiz, gençlerimizi uyusturucu tehdidinden korumak, göçü, bu ülkenin gelecegine katki sunabilecek sekilde yönetmek, onu dogru sekilde planlamakla ilgilidir." diye konustu.

Muhtarlik kurumunun da hatiralar üzerinden konusulamayacagini söyleyen Süleyman Soylu, 20 yil sonrasinin muhtarinin, gelecek hayallerinin konusulmasi gerektigini kaydetti.

Soylu, muhtarligin bugün Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi'yle, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in uyguladigi politikalarla kamu yönetiminde karar mekanizmalarinda daha çok yer aldigini, inisiyatif sahibi oldugunu, dogrudan iletisim halindeki bir yapiya dönüstügünü anlatti.

Cumhurbaskanligi Külliyesi'ndeki muhtar bulusmalarinin temelinde de bu anlayisin yattigina isaret eden Içisleri Bakani Süleyman Soylu, Türkiye var oldukça muhtarlik kurumunun da var olacagini, muhtara sirtini dönenin, kendilerine sirtini dönmüs anlamina gelecegini söyledi.

Millet iradesini, aracisiz sekilde karar mekanizmalarina yansitmak için gayret gösterdiklerini vurgulayan Soylu, Elazig, Bingöl, Izmir depremlerinde, orman yanginlarinda, sel felaketlerinde muhtarlarla birlikte çalistiklarini aktardi.

Içisleri Bakani Soylu, muhtarlarin, devletin itibarini da milletin ihtiyacini da en üstte tuttugunu belirterek, muhtarlarla sürekli istisare halinde olduklarini bildirdi.

- "Tek engel, ayriliktir, birlik ve beraberligimizin örselenmesidir"

Muhtarlik kurumunun güçlendirilmesi ve muhtarlarin özlük haklarinin gelistirilmesi için yapilanlari anlatan Bakan Soylu, "Sayin Cumhurbaskanimizla da paylastik, o da 'Hemen baslayin' dedi. Ankara'ya geliyorsunuz, size bir muhtar evi lazim. 2022'nin 19 Ekim'inde Muhtar Evi'ni hep beraber açacagiz." dedi.

Soylu, sürekli yeni adimlar atarak, muhtarlik kurumunu gelecege hazirlayacaklarini, yeni uygulamalari hayata geçireceklerini belirterek, "Bu ülkenin, güzel ve müreffeh yarinlari için önünde hiçbir engel yoktur. Önümüze koyabilecekleri tek engel, ayriliktir, birlik ve beraberligimizin örselenmesidir." seklinde konustu.

Geçmiste Türkiye'de yasananlari anlatan, eski günlere dönme ümidi olanlara, Türkiye'ye parmak sallayanlara firsat verilmemesi gerektigini kaydeden Içisleri Bakani Soylu, içeriden disaridan Türkiye'ye saldirildigini belirterek, darbe dönemlerinde yasananlari hatirlatti.

Türkiye'nin olusturdugu çelik zirhin saldirilara izin vermedigini ifade eden Süleyman Soylu, bu saldirilara karsi birlikte mücadele edilecegini, hedefin daha zengin, güçlü, özgür Türkiye oldugunu sözlerine ekledi.

Programa, 81 ilden gelen muhtarlar katildi.
Kaynak: AA