IAS'in Kidemli Danismanlari Firmanin Yeni Is Ortagi Oldu

IAS Yönetim Kurulu Baskani Yasar Hakan Karabiber: 'Ainos, canias4.0 teknolojilerini çok iyi bilen, bu ekosisteme dahil olan kisiler tarafindan kuruldu. Hem IAS’nin destegi hem de kendi özverili çalismalari neticesinde büyük projelere imza atacaklarina inaniyorum'

Uzun yillardir global teknoloji firmasi IAS’ta çalisan ve Danismanlik Yöneticisi olarak görev yapan Erdal Yaman ile proje Koordinatörü olarak görev yapan Mustafa Akgün ve Ilker Bayraktar, IAS’nin de destegini alarak Ainos Bilgi Teknolojileri ve Danismanlik’i kurdu.

IAS'tan yapilan açiklamada, Uluslararasi teknoloji firmasi IAS, yeni is ortagi Ainos Bilgi Teknolojileri ve Danismanlik AS’yi duyurdu.

Yaklasik 10 yildir IAS’ta kidemli danismanlik yapan Erdal Yaman, Mustafa Akgün ve Ilker Bayraktar tarafindan kurulan Ainos, yurt içinde ve yurt disinda canias4.0 teknolojilerini firmalarin hizmetine sunacak. Ainos yetkililerinin yeni girisimi IAS Yönetim Kurulu Baskani Yasar Hakan Karabiber’den de tam destek aldi.

- "Büyük projelere imza atacaklarina inaniyoruz"

Uzun yillardir IAS’ta çalisan ve danismanlik yöneticisi olarak görev yapan Erdal Yaman ile proje koordinatörü olarak görev yapan Mustafa Akgün ve Ilker Bayraktar, edindikleri tecrübelerden yola çikarak yeni bir girisime imza atti. IAS yönetiminden de tam destek alan Ainos yetkilileri, ilerleyen dönemlerde önemli projelerle adini duyuracak.

Açiklamada görüslerine yer verilen IAS Yönetim Kurulu Baskani Yasar Hakan Karabiber, Ainos’un kurulusu konusunda tam destek verdiklerini belirterek, “Uzun süre firmamizda çalistiktan, büyük, basarili projelere imza attiktan ve tecrübe kazandiktan sonra IAS’in da destegi ile yeni bir girisime bulundular. Ainos, canias4.0 teknolojilerini çok iyi bilen, bu ekosisteme dahil olan kisiler tarafindan kuruldu. Hem IAS’nin destegi hem de kendi özverili çalismalari neticesinde büyük projelere imza atacaklarina inaniyorum.” ifadelerini kullandi.

- "canias4.0 Ekosisteminin Büyümesine Katki Saglayacagiz"

Gerçeklestirdikleri yeni girisimden söz eden Ainos Kurucu Ortak ve Genel Müdürü Erdal Yaman ise sunlari kaydetti:

"IAS’a is ortagi olma düsüncesi yaklasik üç yil önce gündeme geldi ve konuyu IAS Yönetim Kurulu Baskani Yasar Hakan Karabiber ile görüstük. Amacimiz IAS’tan ayri bir sirket kurup, güç ayirmak degil, içimizdeki girisimcilik ruhu ile harekete geçmek ve canias4.0 ekosisteminin büyümesine katki saglamakti. Girisimcilik konusunda örnek aldigimiz isim de sayin Karabiber’di. Konuyu kendisine aktardigimizda son derece sicak bakti ve yöneticilik kabiliyetlerimizi gelistirmemiz, müsterilerimiz ile olan iliskilerimizi pekistirmemiz konusunda da bizlere destek verdi. Sartlarin olgunlasmasinin akabinde 2021 yilinin nisan ayinda kendisiyle konu ile ilgili yeniden görüstük ve is ortakligi süreci için çalismalarimiza basladik."

- "IAS ile birlikte büyüyecegiz"

Ainos Kurucu Ortak ve Proje Koordinatörü Mustafa Akgün ise “Uluslararasi standartlara sahip bir yazilim olan canias4.0, tam entegre, esnek, kolay gelistirilebilir ve kullanici dostu arayüzlere sahip bütünsel bir çözüm. Bu özelliklerinin yaninda sundugu fiyat/fayda avantaji nedeni ile hem yurt içinde hem de yurt disinda firmalar tarafindan oldukça ragbet görüyor. Yillarca genel merkezde görev almis ve ürünü tüm detaylariyla bilen bir ekip olarak, sirket disinda önemli isler yapabilecegimize inandik. Haziran ayinda yapilan bir yönetim toplantisinda, haberi IAS bünyesindeki yöneticilere bizzat sayin Karabiber iletti. IAS büyüyecek, biz de onunla birlikte büyüyecegiz. O nedenle IAS için çalismaya devam edecegiz. Ekim ayi sonu itibariyle kadromuz 16 kisi. 2022 yili içinde en az 50 kisilik bir danismanlik kadrosuna sahip olmayi planliyoruz." degerlendirmesinde bulundu.

Ainos Kurucu Ortak ve Proje Koordinatörü Ilker Bayraktar da yeni kurduklari firma ile hedeflerine iliskin, "Kendimizi 'Dijitallesen dünyada firmalarin basta ERP olmak üzere ihtiyaç duydugu alanlarda çözümler üreten ya da bu çözümler için gerekli kaynaklara ulasmalarinda yol gösteren danismanlik ve çözüm sirketi' olarak tanimliyoruz. Türkiye merkezli global bir sirket olmayi hedefliyoruz. Çalismalarimiza öncelikle Marmara Bölgesini merkez alarak baslayacagiz ve ilerleyen dönemlerde Türkiye’nin hemen her bölgesinde faaliyetlerimizi sürdürecegiz. Ilerleyen yillar içinde de hedefimiz yurtdisi faaliyetlerimizi baslatmak: Ilk olarak Balkan bölgesinde bir ofis açmayi planliyoruz." ifadelerini kullandi.
Kaynak: AA