Hersek Lagünü, TEMA Üyelerini Agirladi

Marmara Denizi’nin kiyisindaki 236 kus türüne ev sahipligi yapan Altinova Hersek Lagünü, TEMA Vakfi Yalova ve Kütahya Il Temsilciligi üyelerini misafir etti.

Hersek Lagünü, TEMA Üyelerini Agirladi
TEMA Vakfi Yalova Il Temsilciligi ile Kütahya Dumlupinar Üniversitesi ile Saglik Bilimleri üniversitesi Genç TEMA Toplulugu üyeleri, Hersek Lagününü gezdi. TEMA Vakfi Yalova Il Temsilciligi, Kütahya Il Temsilciligi, Dumlupinar Üniversitesi ile Saglik Bilimleri Üniversitesi Genç Tema Gönüllülerimizden olusan Kütahya TEMA ekibini Yalova’da agirladi. TEMA üyeleri, Altinova Belediyesi Hersek Lagünü Doga Egitim Merkezi ve Engelsiz Kus Gözlem Kulesi ile Tibbi Aromatik Bitkiler Bahçesi’ni ziyaret ettiler. Altinova Belediyesi Hersek Lagünü Tesisler Sorumlusu Mustafa Sarigül ve Altinova Belediyesi Kus Gözlemcisi Fatih Bülbül tarafindan Hersek Lagünü ile ilgili TEMA üyelerine bilgi verdiler.

Hersek Lagünü hakkinda TEMA üyelerine bilgi veren Altinova Belediyesi Kus Gözlemcisi Fatih Bülbül, “Hersek Lagünü yüzeyi 152 hektar olmakla birlikte etrafindaki dogal arazilerle yaklasik 200 hektar alana sahip farkli ekosistemleri bünyesinde barindiran önemli sulak alandir. Bu zenginlik kus çesitliligine katki saglamaktadir. Alanda yerlesik kuslarin yaninda basta kis göçmeni kuslar olmak üzere, üremek için alani tercih eden yaz göçmeni kuslari da görmekteyiz” diye konustu.

Altinova Belediyesi Hersek Lagünü Doga Egitim Merkezi ve Engelsiz Kus Gözlem Kulesi ile Tibbî Aromatik Bitkiler Bahçesi’ne hayran kalan TEMA üyeleri, Doga Ve Hayvanlari Koruma Gönüllüleri Sözlesmesini de içeren Türkiye’nin ilk ve tek Altinova Belediyesi Doga Pasaportu’nu da alarak oldukça keyifli bir gün geçirdi.
Kaynak: İHA