Hak-Is'in 'Emek' Temali Fotograf Yarismasinda Ödüller Sahiplerini Buldu

Genel Baskan Mahmut Arslan: 'HakIs'in her alanda özgün projelere ihtiyaci var. Üye sayimizi artirmak elbette önemli, 750 binlere yaklasan üye sayimiz önemli. Bunu milyonlara tasima da bizim sorumlulugumuz, kültür ve sanat gibi topluma mesaj verilecek alanlarda olmak da bizim sorumlulugumuz' Kültür Sanat Komitesi Baskani Birsen Çiçek Odabasi: 'Emegin binbir türlü rengini basvurulan fotograflar araciliyla gördük. Yerin metrelerce altinda çalisan maden isçilerinin emegine de atesin karsisinda demiri isleyen metal isçilerinin emegine de sahit olduk'

Hak-Is Genel Baskani Mahmut Arslan, "Hak-Is'in her alanda özgün projelere ihtiyaci var. Üye sayimizi artirmak elbette önemli, 750 binlere yaklasan üye sayimiz önemli. Bunu milyonlara tasima da bizim sorumlulugumuz, kültür ve sanat gibi topluma mesaj verilecek alanlarda olmak da bizim sorumlulugumuz." dedi.

Hak-Is Kültür Sanat Komitesi'nin Kültür ve Turizm Bakanligi'nin katkilariyla bu yil ikincisini düzenledigi "Emek" temali fotograf yarismasinin ödül töreni, Konfederasyon Genel Merkezi'nde yapildi.

Hak-Is Genel Baskani Arslan, törendeki konusmasinda, kültür ve sanatin bir milletin varligini devam ettirecek en önemli alanlar oldugunu belirterek, Hak-Is'in bu alandaki çalismalari önemseyip destekledigini söyledi.

Hak-Is Kültür Sanat Komitesi'nin önemli islere imza attigini dile getiren Arslan, sunlari kaydetti:

"Komitemizin, samimiyetle ve beklentiye girmeden Hak-Is'in kültür ve sanat yüzünü ortaya çikartma gayretleri, kisa sürede güzel sonuçlari görmemizi sagladi. Bunlarla yetinmeyecegiz, insallah yenilerini yapacagiz. Hak-Is'in öncülük ettigi kültür ve sanat alanina, sendikalarimizin da daha çok önem vermelerini istiyorum. Sendikal mücadele bir bütün olarak ele alinmali. Bunu sadece toplu sözlesme yaparak, üye yaparak degil, ülkemizin, bölgemizin bütün sorunlari bizi ilgilendiriyor. Bunun için sorumluluklarimizin farkinda olarak, bu sorunlara karsi çözümlerimiz var."

Arslan, Hak-Is'in sendikal haberlerin yaninda kültürel ve sanatsal faaliyetleriyle de gündeme geldigini belirterek, Hak-Is'in sadece bir sendika olmadigini, Türkiye'nin varligini, bütünlügünü saglamak konusunda da sorumluluklari bulundugunu söyledi.

Hak-Is Genel Baskani Mahmut Arslan, "Türkiye’nin gücü Hak-Is'in gücü, Hak-Is'in gücü Türkiye'nin gücüdür. Hak-Is ne kadar güçlenirse Türkiye o kadar güçlenir iddiamiz var. Hak-Is'in her alanda özgün projelere ihtiyaci var. Üye sayimizi artirmak elbette önemli, 750 binlere yaklasan üye sayimiz önemli. Bunu milyonlara tasima da bizim sorumlulugumuz, kültür ve sanat gibi topluma mesaj verilecek alanlarda olmak da bizim sorumlulugumuz." diye konustu.

- "Emek ve sanati bir araya getiriyoruz"

Hak-Is Kültür Sanat Komitesi Baskani Birsen Çiçek Odabasi da Komite olarak emek ile sanati ayni karede bulusturan faaliyetleri hayata geçirmenin mutlulugunu yasadiklarini dile getirdi.

Dünya genelinde marka olan 10. Uluslararasi Kisa Film Yarismasi ve bu yil ikincisini düzenledikleri fotograf yarismasiyla, ebru basta olmak üzere geleneksel sanatlara yönelik çalismalariyla emek ve sanati bir araya getirdiklerini anlatan Birsen Çiçek Odabasi, sunlari kaydetti:

"Hak-Is'in çagrisina kulak verip, emegi sanatsal bir bakis açisiyla bizlere sunan, emegin fotografini çeken herkese tesekkür ediyoruz. Yarismamiza 1.500'e yakin fotografla basvuruldu. Emegin binbir türlü rengini basvurulan fotograflar araciliyla gördük. Yerin metrelerce altinda çalisan maden isçilerinin emegine de atesin karsisinda demiri isleyen metal isçilerinin emegine sahit olduk. Tarlalarda günesin altinda üretim yapan çiftçilerin, topragi sekillendiren çömlek isçilerinin, insaatlarda, fabrikalarda çalisan isçilerin alin terine bir kez daha sahit olduk."

Yarismada birinci, ikinci, üçüncü ve özel ödüle deger görülen eserlerin belirlendigini belirten Odabasi, 100 fotografa da hem sergide hem de yarisma katalogunda yer verdiklerini söyledi.

- "Çektigimiz fotograflar kolay kolay ortaya çikmiyor"

AA Foto Muhabiri Esra Hacioglu ise foto muhabirliginin hem fiziksel hem de psikolojik olarak zor bir is oldugunu ifade ederek, insanlarin kaçtigi yere basin mensuplarinin kosarak gittigini söyledi.

Foto muhabirliginin zor oldugu kadar keyifli de bir meslek oldugunu dile getiren Hacioglu, "Isiniz geregi hayatin her alanina dokunuyorsunuz. Sabah toplumsal bir olayi fotograflarken, öglen bir futbol müsabakasini, aksam ise bir kokteyli fotografliyorsunuz. Emek yogun bir meslegimiz var. Çektigimiz fotograflar kolay kolay ortaya çikmiyor. Bu yarismanin da temasi emek. Emegi olan herkese tesekkür ederim." dedi.

- Fotograf sergisi açildi

Yarismaca birincilige Sare Kural "Emek" adli fotografiyla, ikincilige Serdar Seker "Ekim" adli fotografliyla, üçüncülüge Zülfü Gül "Alin Teri" adli fotografiyla, özel ödüle ise Isa Cida "Sabun Isçisi" adli fotografiyla layik görüldü.

Dereceye girenlere ödüllerinin verilmesinin ardindan, yarismada sergilenmeye deger bulunan fotograflardan olusan sergi açildi.

Ödül törenine, Hak-Is Genel Baskan Yardimcilari Osman Yildiz, Hüseyin Öz, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Baskani Yusuf Çelebi ve davetliler katildi.
Kaynak: AA