HAK-IS Emek Temali 2. Fotograf Yarismasi Ödülleri Sahiplerini Buldu

HAK-IS Konfederasyonu Kültür Sanat Komitesi tarafindan bu yil ikincisi düzenlenen HAK-IS Emek Temali 2. Fotograf Yarismasi’nin ödülleri sahiplerini buldu.

HAK-IS Emek Temali 2. Fotograf Yarismasi Ödülleri Sahiplerini Buldu
Kültür ve Turizm Bakanligi’nin katkilariyla bu yil ikinci kez gerçeklestirilen HAK-IS Emek Temali 2. Fotograf Yarismasi ödülleri HAK-IS Genel Merkezi’nde düzenlenen ödül töreniyle sahiplerini buldu. Yarismaya katilan 1500 fotograftan ilk 4’e giren fotograf sahiplerine ödülleri verildi.



“Bakmakla görmek arasindaki farki bizler anlayamayiz”

Programin açilisinda konusma gerçeklestiren Arslan, “Bakmakla görmek arasindaki farki bizler anlayamayiz. Iste onu yapanlar bu isi bir sanat olarak, bu isi bir teknigini ve esasini bilen insanlara ait. O nedenle bakmakla görmek arasindaki farki bize gösteren sanatçilarimiza, fotografçilarimiza bir kez daha buradan tesekkür etmek istiyorum. Özellikle sendikalarimizdan, kardeslerimizin, sendikacilarimizin ki bazilari sendikalarimizin yönetim kurullarinda görev aldigini ögrendim. Bu arkadaslarimizin kendi fotograflariyla katilmis olmalari da bizi ayrica mutlu ediyor. Tam da biz bunu istiyoruz. HAK-IS olarak biz kültür ve sanat konusunda da sorumluluklarimizin oldugunun bilincinde ve bunu hakkiyla yerine getirmeye çalisiyoruz” dedi.



“Bu fotograflar bizim için inanilmaz bir arsiv olacak”

Yarismaya katilan fotograflardan bazilarini arsiv olarak kullanacaklarini dile getiren Arslan, su ifadelere yer verdi:

“100 fotografimiz sergiye çikti. Onlar için de gerçekten büyük bir memnuniyet duyuyorum. Daha fazlasini seçmek mümkün ama yerimiz de imkanlarimiz da bu alanda sinirli. O 100 arkadasimizin da hatirlandigi, onlarin da bir sekilde bu emeklerinin bosa gitmedigine ait sembolik bir kisim desteklerimiz de var. Yarisma içerisinde ilk 4’e giren arkadaslarimizi ayrica tebrik ediyorum. Geçen yillar yaptigimiz gibi zaman zaman konfederasyonumuzun bazi etkinliklerinde bu fotograflari orada sergileyecegiz. Bizim için inanilmaz bir arsiv olacak. 8 10 yil sonra arsivlerimize belki dünyanin en nadide fotograflarinin oldugu büyük bir arsive mutlaka kavusacagiz. Ben inaniyorum bu hizda gidersek uluslararasi bir yarisma çok da uzak degil. Bunu gerçeklestirebiliriz.”

Birincilik ödülü “Emek” eserine

Yarismada, birincilik ödülü Sare Kural’in “Emek”, ikincilik ödülü Serdar Seker’in “Ekim, üçüncülük ödülü Zülfü Gül’ün “Alin Teri” adli eserlerine verildi.

Isa Cida’nin “Sabun Isçisi adli eseri ise HAK-IS Özel Ödülü’ne layik görüldü.

Ödüllerin törenle eser sahiplerine verilmesinin ardindan, yarismada sergilemeye uygun görülen 100 eserin yer aldigi serginin açilisi kurdele kesilerek yapildi.
Kaynak: İHA