Güroymak'ta Bitkisel Üretim Ve Hayvan Sagligi Ile Mücadele Toplantisi Yapildi

Bitlis'in Güroymak ilçesinde hayvansal desteklemeler, hayvan sagliklari ile mücadele konulu toplanti gerçeklestirildi.

Köy muhtarlarinin bilgilendirilmesi amaciyla Selahaddin Eyyubi Anadolu Imam Hatip Lisesi konferans salonunda düzenlenen toplantida, tarimsal alanda yasanan gelismeler, çiftçilerin sorunlari ve çözüm önerileri görüsüldü.

Güroymak Devlet Hastanesinde görev yapan Dr. Ciran Müstakhan, hayvanlardan bulasan hastaliklar hakkinda katilimcilari bilgi verdi.

Ilçe Tarim ve Orman Müdürü Mehmet Resit Kardas ise çiçek, kuduz, sap, brucella ve PPR hastaliklarinin durumu ile asilamalarin hastaliklarla mücadeledeki önemini anlatti.

Kardas, "Yetistiricilerin asilama katiliminin en üst düzeyde saglanmasi, sarbon ve brucella hastaliklarinin önüne geçilmesini saglamaktadir. Tarim sektöründe genel olarak köylerde faaliyet yürütülmektedir. Yaptigimiz çalismalarda muhtarliklarimizla koordinasyonumuzu saglamaya devam edecegiz. Tarim ve hayvanciligin gelismesi için elimizden gelen gayreti gösterecegiz. Tarim ve hayvan destekleme projeleri hazirladik. Onaylandiginda çiftçilerimize müjdeli haberleri verecegiz." diye konustu.

Toplantida, TARSIM Van Bölge Müdürlügünden Meriç Özdemir ise Devlet Destekli Tarim Sigortalarini (TARSIM) tanitti.

Kaynak: AA