Gaziantep, Sanliurfa, Malatya Ve Kilis'te Muhtarlar Günü Kutlandi

Gaziantep, Sanliurfa, Malatya ve Kilis'te Muhtarlar Günü dolayisiyla tören düzenlendi.

Gaziantep'teki 15 Temmuz Demokrasi Meydani'nda gerçeklestirilen programda, Atatürk Aniti'na çelenk sunuldu.

Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi'nin okunmasinin ardindan Türkiye Muhtarlar Dernegi Gaziantep Sube Baskani Kemal Titiz, muhtarlik makaminin önemine degindi.

Her daim vatandasin yaninda olacaklarini vurgulayan Titiz, bugünü kendilerine armagan eden Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'a tesekkür etti.

Muhtarlar daha sonra 100. Yil Parki'nda Gaziantep Valisi Davut Gül ve Büyüksehir Belediye Baskan Fatma Sahin ile bir araya geldi.

Gül ve Sahin, muhtarlarla birebir ilgilenerek sorunlarini dinledi.

Gül, salgin sartlarinda çok bir araya gelemediklerini söyledi. Muhtarlik müessesesinin her geçen gün güçlendigini belirten Gül, "Belediyelerimiz muhtarlikla ilgili vatandaslarin talepleriyle ilgili ihtiyaçlari önemli ölçüde gideriyor. Eksiklik var mi? Var. Ama daha kolay giderilebilecegini görüyoruz." diye konustu.

Toplantiya, Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu ve Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu da katildi.

- Kilis

Kilis'te ise Cumhuriyet Meydani'nda baslayan törende, Atatürk Aniti'na çelenk sunulmasinin ardindan saygi durusunda bulunuldu, Istiklal Marsi okundu.

Kilis Muhtarlar Dernegi Baskani Ali Polat, buradaki konusmasinda, devletin ilk kademesi olarak muhtarlarin görev yaptigini söyledi.

Muhtarlarin mahalle veya köylerde devleti temsil ettigini belirten Polat, "Devlet vatandasa ulasmak istediginde muhtarlara, vatandas da devlete ulasmak istediginde yine muhtarlara müracaatta bulunuyor. Dolayisiyla vatandas bizleri en yakinindaki devlet temsilcisi ve devlet de kendisine en yakin vatandas olarak görüyor." ifadelerini kullandi.

- Malatya

Malatya'da da 19 Ekim Muhtarlar Günü Kutlama Komitesi üyeleri, Vali Aydin Barus'u makaminda ziyaret etti.

Vali Barus, ziyaretten duydugu memnuniyeti dile getirerek, muhtarlik müessesinin demokrasinin en köklü kurumlarindan oldugunu belirtti.

Kentte muhtarlarla vatandaslarin sorunlarini, taleplerini karsilamak için gayret gösterdiklerini aktaran Barus, "Malatya'daki muhtarlik müessesesini temsil eden tüm seçilmis muhtarlarimizin görevleri sirasinda bizlere yapmis oldugu yardimlar, vatandaslarimizin talepleri konusunda gösterdikleri hassasiyet ve onlarin sorunlarini zamanda giderilmesi noktasinda idare organlarina, belediyelere yardimci olmalari gerçekten takdire sayan." dedi.

- Sanliurfa

Sanliurfa'da ise Yeni Sehitlik Aniti'na muhtarlar tarafindan çelenk sunulmasiyla baslayan tören, saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi'nin okunmasiyla tamamlandi.

Muhtarlar, törenin ardindan Sanliurfa Valisi Abdullah Erin'i makaminda ziyaret etti.

Vali Erin, ziyaretten duydugu memnuniyeti dile getirerek, muhtarlara basarilar diledi.

Kaynak: AA