Fethiye'nin Tek Kadin Muhtari, Çalismalariyla Örnek Gösteriliyor

Amintas Kaya Mezarlari ile Fethiye Kalesi'nin bulundugu Kesikkapi Mahallesi'nin Muhtari Süzen Tasar: 'Severek muhtarlik yapiyorum. Ek isim yok, benim tek isim muhtarlik. Gece gündüz mahalle sakinlerimiz için ugrasiyorum'

ALI RIZA AKKIR - Mugla'nin Fethiye ilçesinin tek kadin muhtari Süzen Tasar, tarihi yapilari ve manzarasiyla ön plana çikan mahallenin taninirligini artirmak için çalisiyor.

Ev hanimi Tasar, son yerel seçimlerde Kesikkapi Mahallesi'nin muhtarlik koltuguna oturdu. Amintas Kaya Mezarlari ile Fethiye Kalesi'nin de bulundugu mahalleye hizmet edebilmek için çaba harcayan Tasar, yaptiklariyla vatandaslarin gönüllerine dokunuyor.

Mahallelinin sorunlarini dinleyen, ihtiyaç sahiplerine el uzatan Tasar, mahalledeki tarihi yapilarin turizme kazandirilmasi için de çalisiyor.

- "Gece gündüz mahalle sakinlerimiz için ugrasiyorum"

Tasar, AA muhabirine, mahalle sakinleriyle samimi sekilde birlikte hareket ettiklerini söyledi.

Kesikkapi Mahallesi'nin ilçenin ilk yerlesim yeri olmasi ve tarihi eserleriyle ön plana çiktigini anlatan Tasar, "Tarihi eserlerimiz, turistler tarafindan ilgi görüyor. Eserlerimizi misafirlerimize daha iyi sunmak için belediye ve kaymakamligimizla çalismalar yürütüyoruz." dedi.

Tasar, göreve geldigi günden bu yana gösterilen ilgiden memnun oldugunu dile getirdi.

Mahallesine hizmet etmek için çabaladigini vurgulayan Tasar, "Bazen diger muhtar arkadaslara, 'Kadin çalisiyor, siz de bakin ona göre çalisin.' dediklerini duyuyorum. Severek muhtarlik yapiyorum. Ek isim yok, benim tek isim muhtarlik. Gece gündüz mahalle sakinlerimiz için ugrasiyorum. Insanlarin evlerine girip, ihtiyaçlarini belirliyorum." diye konustu.

- Muhtar Tasar'in çalismalarindan herkes memnun

Fethiye Muhtarlar Dernegi Baskani ve Karagedik Mahalle Muhtari Niyazi Canözü ise ilçenin tek kadin muhtarinin çalismalarini gururla seyrettiklerini söyledi.

Tasar'in mahallesinde çalmadik kapi birakmadigina deginen Canözü, "Muhtarimiz gece gündüz kosturuyor. Bizden çok basarili. Onu bize örnek gösteriyorlar. Kendi mahallemde bile Süzen Tasar'in çalismalarindan bahsediyorlar." ifadesini kullandi.

Mahalle sakini Fikret Duran da Tasar'in mahalle tarihinin de ilk kadin muhtari oldugunu kaydetti.

Muhtarlarinin çok iyi çalistigina sahit olduklarini belirten Duran, Tasar'in mahalle sakinleriyle tek tek ilgilenmesinin memnuniyetini yasadiklarini dile getirdi.
Kaynak: AA