Evlat Hasreti Çeken Ailelerin Ekrem Imamoglu'na Tepkisi Devam Ediyor

Çocuklarinin terör örgütü PKK mensuplari tarafindan daga kaçirildigi iddiasiyla HDP Diyarbakir il baskanligi önünde evlat nöbeti tutan ailelerin direnisi 778. gününde devam ediyor. Direnisteki aileler Diyarbakir’a bir açilis için gelen CHP’li Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Imamoglu’na tepki göstererek, CHP’nin PKK ile arasina mesafe koymadigini iddia etti.

Evlat Hasreti Çeken Ailelerin Ekrem Imamoglu'na Tepkisi Devam Ediyor
Çocuklarinin terör örgütü PKK mensuplari tarafindan kaçirildigi iddiasiyla 3 Eylül 2019’da farkli kentlerden Diyarbakir’a gelen ailelerin HDP il binasi önünde baslattigi oturma eylemi 778. gününde de sürüyor. Diyarbakir’da 5 Mayis 2019’da terör örgütü PKK tarafindan kaçirilan oglu Yusuf için 3 Eylül 2019’da HDP binasi önüne gelerek 778 gündür oturma eylemini sürdüren baba Celil Begdas, Diyarbakir’a bir açilis için gelen CHP’li Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Imamoglu’nu kendilerini ziyaret etmedigi için kinadi. Begdas, “2 yildir biz buradayiz, bütün dünya geldi ne yazik ki CHP ve IYI Parti gelmedi bizi görmemezlikten geldi. Imamoglu geçen yilda geldi, fidan dikti bize gelmedi. Imamoglu PKK’nin saflarinda duruyor, bu annelerin yaninda durmadi. Bu diktigi fidanlar hiçbir zaman yesermez, çünkü bizim fidanlarimizi getirmediler. Bunlarda vicdan ve merhamet varsa bu aileleri görmemezlikten gelmezler. Ben herkesi vicdana davet ediyorum Imamoglu bu iste PKK’nin yaninda duruyor” dedi.



“CHP’nin temeli HDP ve PKK’dir onlari nefretle kiniyoruz”

Oglu Mehmet için baslattigi eylemi sürdüren anne Sariye Tokay, "Imamoglu ve CHP’nin temeli birdir, temelleri HDP ve PKK’dir, biz onlari nefretle kiniyoruz, Diyarbakir’a gelip anneleri görmemezlikten geldiler. Onlari nefretle kinayarak HDP’ye de sesleniyorum çocuklarimi almadan buradan kalkmayacagiz” diye konustu.



“Ne olacakti gelseydi, onu yemezdik”

Hakkari’nin Semdinli ilçesinde 2013’te daga kaçirilan kizi Zübeyde Koç için eyleme katilan Esmer Koç, "Imamoglu, Diyarbakir’a geldi ama bizim ziyaretlerimiz gelmedi. Imamoglu da baba, evlat sahibidir. Onlara yaziklar olsun gelseydi, bizim ziyaretimizi yapsaydi, ne olacakti gelseydi, onu yemezdik" seklinde konustu.

6 yil önce 20 yasindayken kaçirilan ogullari Dogan için Sur ilçesinden gelen Haci Güger ise Imamoglu’nun Diyarbakir’daki ziyaretinde HDP yandaslariyla gezi düzenledigini, aileleri ziyaret etmeyerek kendine yakisani yaptigini vurguladi.
Kaynak: İHA