Denizli, TURKOVAC Asisi Faz-3 Çalismalari Için 41 Merkezden Birisi Oldu

TURKOVAC asisi Faz-3 çalismasinin Türkiye genelinde uygulanacagi 41 merkezden biri de Denizli oldu. Asinin uygulanacagi Denizli Devlet Hastanesi’nde tüm hazirliklar tamamlanirken, 47 yasindaki polis memuru Bilal Ceylan, gönüllü olarak kentte TURKOVAC asisini yaptiran ilk kisi oldu.

Denizli, TURKOVAC Asisi Faz-3 Çalismalari Için 41 Merkezden Birisi Oldu


Saglik Bakanligi, Türkiye Saglik Enstitüleri Baskanligi (TÜSEB) ve Erciyes Üniversitesi isbirligi ile gelistirilen KOVID-19 asisi TURKOVAC’in Faz-3 çalismalari kapsaminda Denizli’de gönüllülere yönelik asilama basladi.

Bu kapsamda Polis memuru Bilal Ceylan’a Denizli Devlet Hastanesi’nde gerekli islemlerin yapilmasinin ardindan TURKOVAC asisi uygulandi. Asi sonrasini duygularini paylasan Ceylan; “Ülkemizde yürütülen TURKOVAC Faz-3 çalismasinda isteyerek gönüllü oldum. Bugün de asimi yaptirdim. Yerli asimiz insallah vatana millete hayirli olur” dedi.

Denizli Devlet Hastanesi TURKOVAC asi çalismalari sorumlu hekimi Uz.Dr. Emin Egemen Tekin de Denizli Devlet Hastanesi’nde bugün itibariyle TURKOVAC asilarini uygulamaya basladiklarini söyleyerek; “ Bakanligimizin belirledigi kriterleri yerine getiren gönüllülerimizi TURKOVAC asisi olmaya davet ediyorum” dedi.



Korona virüsün ülkemizde görüldügü ilk günden itibaren Saglik Bakanligi’nin talimatlari dogrultusunda gerekli çalismalari yürüttüklerini belirten Denizli Il Saglik Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk; “Gerek korona virüsle mücadelede, gerek asilama oranlarinda dünyanin en basarili ülkelerinden biriyiz. Simdi de yerli asimiz olan TURKOVAC’in Faz-3 çalismalari için Denizli Devlet Hastanesi’nde gönüllü olan vatandaslarimizin asilama çalismalarini yürütecegiz. Daha önce 2 doz asi yaptirmis, COVID-19 geçirmemis, 18-59 yas arasi Denizlili hemserilerimizi e-Nabiz üzerinden randevu alarak yerli ve milli asimiza destek olmaya bekliyoruz. Gönüllü olan vatandaslarimiz Bakanligimizin belirledigi sürelerde takipleri yapilarak kendilerinden belirli araliklarla antikor düzeyleri bakilacak. Faz-3 çalismasinin tamamlanmasiyla koro navirüs ile mücadelemize insallah yerli asimizla devam edecegiz” dedi.

Kaynak: İHA