Denizli'de Muhtarlar Günü Törenle Kutlandi

Denizli’nin Çameli ilçesinde 19 Ekim Muhtarlar Günü, ilçe protokolünün ve Çameli’de görevli 31 mahalle muhtarinin katilimi ile kutlandi.

Denizli'de Muhtarlar Günü Törenle Kutlandi


Yerel Demokrasinin vazgeçilmez unsuru 1829 yilina dayanan en eski müessesesini olusturan muhtarlik kutlama programi Atatürk Büstüne muhtarlarin çelenk sunmasinin ardindan, saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin söylenmesi ile basladi.

Çameli’de muhtarlik yapanlar adina günün anlam ve önemini belirten konusmayi Akpinar Muhtari Hasbi Kaya yapti. Kaya, yaptigi konusmada, “Bilindigi gibi Muhtarlar demokrasinin en küçük yapi tasidir. Bu anlamda burada görev yapan muhtarlar olarak,19 Ekimi bizlerin günü olarak tayin eden degerli devlet büyüklerimize tesekkür ediyorum. Muhtarlar vatandaslarimizin oylariyla seçilen ve cumhuriyetimiz tarihi boyunca köy ve mahallelerimizin en önemli temsilcileri olmuslardir. Halkimizla devlet kurumlari arasinda köprü vazifesi görmektedir” dedi.



Çameli Belediye Parkinda ilçe protokolü ile mahalle muhtarlari çay esliginde sohbeti sonrasi kutlama programi son buldu.
Kaynak: İHA