Battalgazi Belediyesi Ile Kayisi Arastirma Enstitüsü Arasinda Isbirligi Protokolü Imzalandi

Malatya’nin Battalgazi Belediyesi ile Kayisi Arastirma Enstitüsü Müdürlügü arasinda, tarimsal gelisime katkida bulunmak ve bölgedeki AR-GE ve yenilikçilik kapasitelerinin gelistirilmesini saglamak amaciyla is birligi protokolü imzalandi.

Battalgazi Belediyesi Ile Kayisi Arastirma Enstitüsü Arasinda Isbirligi Protokolü Imzalandi
Battalgazi’deki sosyo-ekonomik kalkinmaya, AR-GE ve yenilikçilik kapasitelerinin gelistirilmesi ve tarimsal gelisime katki saglamak amaciyla Battalgazi Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlügü ile Kayisi Arastirma Enstitüsü Müdürlügü arasinda is birligi protokolü imzalanarak birlikte çalismaya adim atildi.

Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder ile Kayisi Arastirma Enstitüsü Müdürü Abdullah Erdogan arasinda imzalanan is birligi protokolü kapsaminda, bölgenin iklim özelliklerine uyum saglamis olan bahçe bitkileri, tibbi aromatik bitkiler ile peyzaj bitkilerini yetistirmek amaciyla üretim alanlarinin olusturulmasi, çiftçilere yönelik egitim çalismalari, tarla günlerinin düzenlenmesi, üretimi yapilan tibbi aromatik bitkiler ve meyve çesitlerinin kurutulmasi, paketlenmesi ve pazarlanmasi gibi konularda ortak çalismalar yapilacak.

“Birlikte faydali çalismalar yürütecegiz”

Imza töreninin ardindan kisa bir açiklama yapan Kayisi Arastirma Enstitüsü Müdürü Abdullah Erdogan, “Bugün Battalgazi Belediyesi ile Kayisi Arastirma Enstitüsü arasinda bir is birligi protokolü imzalamak için bir araya gelmis bulunuyoruz. Bu is birliginde amacimiz; kayisi arastirma enstitümüzün uzmanlik AR-GE birikimlerinin Battalgazi belediyemizin birikimleri ile deneyimleri ile bulusturarak, bölgemizdeki tarimsal gelisime katkida bulunmak. Bu nedenle Battalgazi kampüsümüzde bir alanimizi Battalgazi Belediyemize belirli süreyle tahsis etmis bulunuyoruz. Protokol sürecince burada yapacagimiz çalismalari birlikte yürütecegiz. Faydali bir çalisma olacagini kanaatindeyiz. Bu protokolün her iki kurum ve çiftçilerimiz için hayirli olmasini diliyorum” seklinde konustu.



“Protokolümüz hayirli ve ugurlu olsun”

Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder, yarinlara çok daha güvenle bakabilmek için bu isbirliginin önemli olduguna vurgu yaparak, “Kayisi Arastirma Enstitüsü Müdürlügümüz ile bir protokol imzaladik. Kayisi Arastirma Enstitüsü, kayisi üzerinde çok önemli çalismalar yürütüyor. Özellikle iklim sartlarinin degistigi günümüzde kayisinin etkilenmemesi için yaptiginiz ve yapacaginiz çalismalar Malatya için önemli çalismalardir. Özellikle Çölyak hastalari için Glutensiz bisküvi üretimi gerçeklestirdiginiz için tesekkür ediyorum. Bizlerde Battalgazi’nin Kalbi Kadin Kooperatifi araciligiyla satisini yapiyoruz. Battalgazi Belediyesi olarak tarimsal alanda yapilan çalismalari destekliyorum. Her geçen gün gelisen dünyamizda tarimi da gelistirmemiz lazim. Bu konuyu müdürümüz ile istisare ettik ve bu yil denemesini yaptik. Önümüzdeki yil çiftçilerimizi bilinçlendirme ve ürün çesitlendirme çalismalari yapacagiz. Alternatif ürünler yetistirmeyi planliyoruz. Bilgiler ve tecrübeleri vatandaslarimiz ile bir araya getirmemizle beraber güzel sonuçlar alacagimiza inaniyorum. Protokolümüzün Malatya’miza ve Battalgazi’mize hayirlar getirmesini diliyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA