Baskan Öztekin Açiklamasi ''Camilerimiz Evlerimizden Degerlidir''

Kagithane Belediye Baskani Mevlüt Öztekin Camiler ve Din Görevlileri Haftasi dolayisiyla düzenlenen programda din görevlilerinin haftasini tebrik etti. Etkinlikte konusan Baskan Öztekin, ’’Camilerimiz evlerimizden degerlidir’’ dedi.

Baskan Öztekin Açiklamasi ''Camilerimiz Evlerimizden Degerlidir''
Nurtepe Sosyal Tesisi’nde düzenlenen programin ev sahipligini Baskan Öztekin yaparken; programa Ilçe Müftüsü Ramazan Tekin, camii imam hatipleri, müezzinler ve dernek baskanlari katildi.

Camileri kendi evlerinden daha degerli gördüklerini belirten Baskan Öztekin, bu alanda yapilan çalismalara degindi. Baskan Öztekin; ’’ Geçtigimiz aylarda hayirsever vatandaslarimizla birlikte ibadete açtigimiz toplam bin 500 kisi kapasiteli, Aricilar Çamlivadi Camii Kütüphanesi, idari birimleri, otoparki, modern mimarisi ve içindeki hat sanati süslemeleriyle nadide bir eser olarak kalplere dokundu. Yine ayni sekilde geçtigimiz haftalarda temelini attigimiz Ayazma Camii de beraberinde külliyesiyle hemsehrilerimizin hizmetinde olacak. Toplam 3 bin 340 metrekare alana insasi yapilacak camide bin 550 kisi ayni anda ibadet edebilecek. Caminin yaninda Kur’an kursu, mescit, çok amaçli toplanti salonlari, gençlik birimleri, idari birimler, kitaphane, 55 araçlik otopark ve rehberlik birimi yer alacak. Burasi sadece bir ibadet alani degil, külliye hüviyetinde hizmet verecek. Cami alaninda yeni bir meydan ve peyzaj düzenlemeleri ile burasini

adeta yeniden ihya edecegiz. Burada her yastan vatandasimizla ayni duaya amin diyecegiz. Çocuk ve gençlerimiz buradaki külliyede ilimle hemhal olacaklar. Otoparki trafik akisini rahatlattigi gibi meydan düzenlemesi de çevresine ayri bir renk ve hava katacak’’ diye konustu.

Programda söz alan Ilçe Müftüsü Ramazan Tekin de çalismalarindan dolayi Baskan Öztekin’e tesekkür etti. Toplumun her kesiminden vatandasi camilerde görmeyi arzu ettiklerini belirten Müftü Tekin, ’’Camileri, sadece namaz kilinip dagildigimiz bir ibadet mekanina dönüstürmek ona yapilabilecek en büyük kötülüklerden biridir. Çocuklarimizin nesesiyle, gençlerimizin heyecaniyla, büyüklerimizin tecrübesi, kadinlarin nezaket ve becerisiyle dolmalidir’’ ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA