Baskan Arslan, Çameli'nin Ilk Sürücü Kursunu Hizmete Açti

Çameli Belediye Baskani Cengiz Arslan, ilçenin ilk sürücü kursunu hizmete açti.

Baskan Arslan, Çameli'nin Ilk Sürücü Kursunu Hizmete Açti


Denizli’nin Çameli ilçesinde ilk kez sürücü kursu açildi. Çameli ilçesine en yakin Acipayam veya Burdur’a bagli Gölhisar ilçesine ehliyet almak için gitmek zorunda kalan kursiyerler ilçede açilan kursta siniflari doldurdu. Sürücü kursu açilisina Belediye Baskani Cengiz Arslan, Ilçe Milli Egitimi Müdürü Murat Uzun, Ilçe Müftüsü Hüseyin Sözen, Ilçe Milli Egitim Sube Müdürü Sami Zorbas, Ilçe Milli Egitim Sube Müdürü Hacer Kuru ve Belediye Baskan Yardimcisi Fethi Ugur katildi.



Çameli Sürücü Kursu Sahibi Hakan Ongun “Çameli’mize sürücü kursumuzu açtigimiz için mutluyuz. Adaylarin burada gidebilecekleri bir yer yoktu. Insanlar Gölhisar veya Acipayam a gidiyordu. Özellikle kadinlar çok zorluk çekmisler. Burada adaylarimizin yüzde 90 i kadinlar. Mutluyuz gururluyuz. Ilçemize hayirli olsun" dedi.



Kadin kursiyerler baska ilçelere gitmekten kurtuldu

Ilçede yasayan kadinlarin ehliyet almak için çevre ilçelere gitmek zorunda kalmayacaklarina dikkat çeken Çameli Belediye Baskani Cengiz Arslan, “Sürücü kursumuz ilçemize hayirli olsun. Ilçemizde eksiklerden bir tanesiydi. Suanda ilk kursiyerlerini aldilar. Güzel bir katilim var. Özellikle bayan arkadaslarimizdan güzel bir katilim var. Arastirdigimiz zamanda bakiyoruz. Bayanlarimiz is imkanlari Acipayam a, Gölhisar’a yakin ilçelere derse gidip, sürücü kursu belgelerini alamamaktan dolayi bu eksigin daha da sikinti oldugunu görmüstük. Suan tam bilemiyorum ama yüzde 70 genç ve bayanlardan olusan bir kursiyer kitlesi var. Insallah ilçemizdeki belgesi olmayan herkes belgesini almis olacak. Hem bunlari en iyi sekilde aydinlatip hem de sürücü kursu belgelerini vermis olacagiz. Gelecek dönemlerde de sinavlarda burada yapilacak. Egitim etaplari da dogal olarak bizim sokaklar olacak. Bununla ilgili olarak ta biz yardimci olacagiz. Maksadimiz Çameli deki halkimiz uzak yakin yerlere giderek kurs almak için zaman harcamasinlar. Suanda ilk sürücü kursumuz Çameli ilçemize halkimiza ve sürücü kursunu açan arkadaslarimiza hayirlara vesile olsun diyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA