Bahçeli, MHP TBMM Grup Toplantisi'nda Konustu Açiklamasi (3)

'Milli güvenligimizin temini ve tecellisi için araci ülkeleri bir kenara birakarak terör örgütlerinden her nerede iseler bulup hesap sormak, sinir ötesi askeri bir operasyonla hainleri etkisiz hale getirmek milletimize karsi mukaddes bir vazifedir' 'Düzensiz göç konusu milli beka meselesidir. Türkiye göçmen kampi, siginmaci merkezi olmamalidir, kaldi ki olmayacaktir' 'NATO içinde Türkiye’ye karsi siper kazilmaktadir, Ege ve Dogu Akdeniz’e mayin dösenmektedir'

MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli, "Milli güvenligimizin temini ve tecellisi için araci ülkeleri bir kenara birakarak terör örgütlerinden her nerede iseler bulup hesap sormak, sinir ötesi askeri bir operasyonla hainleri etkisiz hale getirmek milletimize karsi mukaddes bir vazifedir." dedi.

Bahçeli, partisinin grup toplantisinda yaptigi konusmada, Yunanistan’da yayimlanan 127 yillik Estia gazetesinde, Ingiltere’nin Ankara Büyükelçisine atfen, "Erdogan’in günleri sayili, yeni bir duruma kansiz bir geçis ihtimal disi degil" seklinde haber yapildigini aktardi.

Bu açiklamayi tekzip veya teyit edecek kisinin öncelikle söz konusu büyükelçinin bizatihi kendisi oldugunu belirten Bahçeli, "Sayet böyle bir sorumsuz açiklama yapilmissa, büyükelçinin gözünün yasina bakilmadan istenmeyen adam ilan edilmesi hem diplomasinin teamülü hem de milli onurun sasmaz bir geregidir. Türkiye çadir devleti, Ingiltere’nin sinir asan sömürge ülkesi degildir." diye konustu.

Türkiye’yi disaridan yönetmeye ve yön vermeye tevessül eden küstahlarin tarihi bir yanilginin pençesinde oldugunu dile getiren Bahçeli, "Türkiye güdümlü ve güdülen bir ülke olamaz. Bize parmak sallayanlarin parmagini kirariz, kumpas hazirlayanlarin tezgahini baslarina geçiririz, bedelse de öderiz, ama vatani, milleti ve demokrasimizi ölüme terk etmeyiz. Çikarlari geregi terk etmeyi düsünenlerin de alnini karislariz." degerlendirmesinde bulundu.

"Afganistan’in huzuru Türkiye’nin huzuruyla yakindan ilgilidir." diyen Bahçeli, Ankara ile Kabil arasinda kurulan diyalog köprüsünün saglikli ve sagduyulu sekilde devaminin, is birligi kanallarinin açik olmasinin çok yararli sonuçlar doguracagini söyledi.

Düzensiz göçün kaynaginda durdurulmasi hususunda iki ülkenin ortaklasa çalismasinin taraflarin çikarina oldugunu vurgulayan Devlet Bahçeli, "Düzensiz göç konusu milli beka meselesidir. Türkiye göçmen kampi, siginmaci merkezi olmamalidir, kaldi ki olmayacaktir." dedi.

- "NATO içinde Türkiye’ye karsi siper kazilmaktadir"

Bahçeli, Yunanistan'in, Ege ve Dogu Akdeniz’de ittifaklar kurarak Türkiye’ye karsi cephe olusturdugunu; Ege ve Akdeniz’deki askeri güç dengesini aklinca bozmanin, lehine çevirmenin amacinda oldugunu belirtti.

Yunanistan'in 28 Eylül 2021 tarihinde, Fransa ile "Savunma ve Güvenlik Isbirligine Yönelik Stratejik Ortaklik Anlasmasi" imzaladigini animsatan Bahçeli, "Bu anlasma NATO’nun dokusuna, dogasina, ilkelerine ve ittifak kültürüne karsi bir hamle degil midir?" diye sordu.

Bunun sinsi ve gizli maksatli bir anlasma oldugunu vurgulayan Devlet Bahçeli, "Açik açik söylüyorum, NATO içinde Türkiye’ye karsi siper kazilmaktadir, Ege ve Dogu Akdeniz’e mayin dösenmektedir. Türkiye’ye gözdagi verilmektedir, Türkiye tehdit edilmektedir. Pasifik’te ters düsen ABD ile Fransa, su ise bakiniz ki, Ege ve Akdeniz’de Yunanistan’in arkasindan ülkemize silah göstermektedir." degerlendirmesini yapti.

ABD Disisleri Bakani'nin, Yunanistan’i "bölgede istikrarin diregi" olarak tanimladigini hatirlatan Bahçeli, sözlerini söyle sürdürdü:

"Ya bir akil tutulmasi ya da bir nevroz nöbeti bu bakani muhtemelen ele geçirmistir. Yunanistan istikrarin degil, itibarsizligin, istila emellerinin, kriz siyasetinin, Türkiye husumetinin islah ve terbiye edilmesi gereken yüzüdür. Hiç kimse bize hikaye anlatmasin, ABD’nin de Yunanistan’in da diger muhasim güçlerin de tesebbüs ve taseronlarini biliyor, görüyor, alayina birden 'hodri meydan' diyoruz. Fransa-Yunanistan, ABD-Yunanistan savunma ve askeri is birligi anlasmalarina baktigimizda, Atina yönetiminin bu anlasmalara dayanarak Türkiye’ye karsi hava ve deniz sahasi üzerinden Ege ve Akdeniz’de daha da düsmanlikla bezenmis politikalar izleyecegi anlasilacaktir.

Bunlarin yaninda, ABD, Çin’in Kusak-Yol ile Rusya’nin enerji akim projelerini engelleyecek ara istasyonlardan birisi olarak Yunanistan’i belirlemis, bu ülkeye askeri yiginak yapmis, Türkiye’yi de kusatma altinda tutmayi amaçlamistir. Bu jeopolitik bir kumardir. Yunanistan sanal tehditleri bahane ederek, ileri karakol isleviyle dis politikasini askerilestirmenin ve agresif bir hale getirmenin pesindedir. Güney sinirlarimiz boyunca tesis edilen mütecaviz hamleler, aynisiyla Ege ve Akdeniz’i de tesiri altina almistir. ABD dostluk ve müttefiklikle bagdasmayan her iliski aginin içindedir. Yunanistan’i kiskirtan bu ülke, eszamanli olarak PKK/YPG/PYD’yi de silahlandirip Türkiye’yi hedef göstermektedir. Irak’in kuzeyiyle Suriye’nin kuzeyi artik mutlak surette temizlenmeli, terör saldirilari son bulmalidir.

22 Ekim 2019 tarihinde Türkiye ile Rusya Federasyonu arasinda imzalanan mutabakat muhtirasina göre, Münbiç ve Tel Rifat’taki bütün YPG’li teröristler bu alanlari silahlariyla birlikte terk edeceklerdi. Teröristler, Türkiye-Suriye sinirindan itibaren 30 kilometrenin disina çikacaklar, bu islem 150 saat içinde tamamlanmis olacakti. Ne çikan olmus, ne de çikmaya niyetlenen görülmüstür.

Türkiye ile ABD arasinda yapilan 17 Ekim 2019 tarihli anlasmaya göre de, 'hepimiz birimiz, birimiz hepimiz için' anlayisiyla NATO topraklarini ve halklarini tüm tehditlere karsi koruma taahhütleri paylasilmistir. Ne var ki, bu vaatler yalnizca kagit üstünde kalmistir. Teröristler ayrilmalari gereken bölgelerden ayrilmamis, bilahare vatan evlatlarimizi sehit etmislerdir. Türkiye tarihi bir sorumlulukla karsi karsiyadir. Milli güvenligimizin temini ve tecellisi için araci ülkeleri bir kenara birakarak terör örgütlerinden her nerede iseler bulup hesap sormak, sinir ötesi askeri bir operasyonla hainleri etkisiz hale getirmek milletimize karsi mukaddes bir vazifedir.

Iradesi prangali olan CHP sözcüsünün, 'harekati davul zurnayla yapamazsiniz. Mehmetçige zarar verirsiniz' degerlendirmeleri, bir bakima terörle mücadele etmeyin, buna kalkismayin demenin sifreli ifadesidir. CHP yönetiminin akli bu islere ermez, kafasi basmaz, ufku almaz, çünkü onlara göre terörle mücadele degil, müzakere ve mütareke yapilmalidir.

Madem teröristler gitmiyor, madem sinirlarimizdan çekilmiyor, o zaman canileri yuvalandiklari alanlardan söküp atacak kudret ve kuvveti devreye sokmak devletin hükmü sahsiyetinin, milletin san ve serefinin ana fikri olmalidir. Bu fikir bizim bekamizdir, beraberligimizdir, bagimsizligimizin güvencesidir."

Bahçeli, konusmasinin sonunda, milletvekillerinden, 2022 Yili Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi'ni komisyon ve Genel Kurul asamasinda dikkatle takip etmelerini; devamlilik saglamalarini; konulara hazirlikli olmalarini, sogukkanli ve vakar tasiyan siyasi vasfi titizlikle muhafaza etmelerini istedi.

(Bitti)
Kaynak: AA