Aydin'da Muhtarlar Günü Düzenlenen Tören Ile Kutlandi

Aydin’in Efeler ilçesinde ’19 Ekim Muhtarlar Günü’ düzenlenen tören ile kutlandi.

Aydin'da Muhtarlar Günü Düzenlenen Tören Ile Kutlandi


Basbakanlik Genelgesi ile 2015 yilindan bu yana 19 Ekim günü kutlanan Muhtarlar Günü Efeler’de de çesitli etkinliklerle kutlandi. Efelerli muhtarlar kutlamalar kapsaminda önce Aydin Valiligi önündeki Atatürk anitina çelenk sundu ve ardindan saygi durusundan bulunup Istiklal Marsi okudu. Kutlamalara Türkiye Muhtarlar Dernegi Aydin Sube Baskani Gölhisar Mahalle Muhtari Bülent Yalçin, Efeler Muhtarlar Dernegi Baskani Isikli Mahalle Muhtari Ercan Özçineli, Kadin Muhtarlar Dernegi Aydin Il Temsilcisi Fatih Mahalle Muhtari Yildiz Karadas Tasçioglu ve çok sayida mahalle muhtari katildi.



Muhtarlik kurumunun yaklasik 200 yillik maziye dayandigini kaydeden Kadin Muhtarlar Dernegi Il Temsilcisi ve Fatih Mahallesi Muhtari Yildiz Karadas Tasçioglu, “19 Ekim tarihi, yaklasik 200 yillik mazisi olan ve demokrasinin baslama noktasi kabul edilen muhtarlik kurumuna verilen önemin bir ifadesi olarak 2015 yilindan bu yana ‘Muhtarlar Günü’ olarak kutlanmaktadir. Bugünün Muhtarlar Günü olarak ilan edilmesinde basta Cumhurbaskanimiza, gazi meclisimize ve emegi geçen herkese tesekkürlerimizi ve sükranlarimizi sunuyorum. Muhtarlik kurumunun güçlenmesine yönelik son yillarda atilan önemli adimlarla devlet ve millet bütünlesmesinin hayati kurumlarindan olan muhtarliklarin görevlerini etkin bir sekilde yapabilmesi hedeflenmektedir. Temsil ettigi gücü Türkiye Cumhuriyeti mühründen alan bu müessese, siyasallasmamis tek çözüm merkezidir; yerel demokrasinin en eski örnegidir. Muhtarlar, millet iradesiyle, devletin sefkat elinin kesistigi noktayi temsil etmektedir. Muhtarliklar, mahallenin her seyiyle ilgilenen tek devlet kurumudur. Muhtar, mahalleli için bazen doktor bazen avukat bazen de psikologdur, bazen de mahallelinin annesidir, babasidir. Tüm muhtarlarimiz mahalle muhtari sifatiyla geçmiste oldugu gibi günümüzde de önemli görevleri basariyla yürütmeye devam etmektedir. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dedigi gibi muhtar, demokrasinin temel tasidir" diye konusarak tüm muhtarlarin 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutladi.

Tasçioglu’nun konusmasinin ardindan Türkiye Muhtarlar Dernegi Aydin Subesi Baskani Gölhisar Mahalle Muhtari Bülent Yalçin, Efeler Muhtarlar Dernegi Baskani Isikli Mahalle Muhtari Ercan Özçineli, Kadin Muhtarlar Dernegi Aydin Il Temsilcisi Fatih Mahalle Muhtari Yildiz Karadas Tasçioglu ve beraberinde mahalle muhtarlari Aydin Valisi Hüseyin Aksoy’u makaminda ziyaret etti.
Kaynak: İHA