Ankara Film Festivali'nin 'Onur Ödülleri' Açiklandi

Aziz Nesin Emek Ödülü'ne Perihan Savas, Sanat Çinari Ödülü'ne Erendiz Atasü, Kitle Iletisim Ödülü'ne Gani Müjde layik görüldü.

Kültür ve Turizm Bakanliginin destegiyle Dünya Kitle Iletisimi Arastirma Vakfinca 4-12 Kasim'da düzenlenecek 32. Ankara Film Festivali'nin "Onur Ödülleri" açiklandi.

Festival Yönetmeni Inci Demirkol, yaptigi yazili açiklamada, bu yil Aziz Nesin Emek Ödülü'ne, sinemada 50. yilini geride birakan, beyazperdede kadin karakterleri ustalikla canlandiran oyuncu Perihan Savas'in layik görüldügünü bildirdi.

Perihan Savas'in çocuk yasta oyunculuga basladigina isaret eden Demirkol, "Tiyatroda, sinemada ve televizyonda oyunculuk gücünü farkli karakterlere can vererek kanitlamis Perihan Savas, sinemada 1970'lerden günümüze Bedrana, Kirlangiç Firtinasi, Kasik Düsmani, Ipekçe, Karilar Kogusu ve Eve Dönüs gibi çok sayida unutulmaz filmde, çok degisik kadin imgeleri yaratti, ödüller aldi. Perihan Savas sinemaya 1971'de baslamisti. Bu yil bu degerli oyuncumuzun 50. yilini kutlamak ve emeklerine tesekkür etmek istedik." ifadelerini kullandi.

Sanat Çinari Ödülü'nün feminist yazar, akademisyen ve edebiyat elestirmeni Erendiz Atasü'ye verilecegini belirten Demirkol, Atasü'nün kadinlarin varligini kendine özgü anlatim diliyle duyurdugunu vurguladi.

Demirkol, Atasü'nün "kadinin varolusunu anlatirken kendisi de örnek bir varolus sergiledigi, yasami boyunca durus ve inançlarindan ödün vermedigi" için "Sanat Çinari" seçildigini kaydetti.

Kitle Iletisim Ödülü'ne ise karikatürist, yönetmen ve senarist Gani Müjde'nin layik görüldügünü ifade eden Demirkol, Müjde'nin bu ödülü alma gerekçesini ise söyle açikladi:

"Gani Müjde, seveni kadar sevmeyeninin de çesitliligiyle, çizdigi yol ve üreticiligiyle, yaraticiligindaki dönüsümlerle Türkiye'nin yakin tarihine çok benzer. Türkiye'de mizah üretiminin son 40 yilina vurdugu damga nedeniyle, bu yil Kitle Iletisim Ödülü'ne deger bulundu."

32. Ankara Film Festivali, 4 Kasim'da CerModern'de düzenlenecek açilis töreniyle baslayacak. Törende, Onur Ödülleri sahiplerine takdim edilecek.
Kaynak: AA