AK Parti'li Aydemir'den 10 Büyükelçinin Açiklamasina Tepki Açiklamasi

'Siz önce gidin ülkenizdeki o rezil hukuk halini temizleyin'.

AK Parti Erzurum Milletvekili Ibrahim Aydemir, 10 büyükelçinin, tutuklu Osman Kavala'ya iliskin açiklamalarina tepki göstererek, "Siz önce gidin ülkenizdeki o rezil hukuk halini temizleyin." dedi.

Aydemir, Meclis'te düzenledigi basin toplantisinda, basta ABD olmak üzere 10 ülkenin büyükelçisinin "had bilmez bir yaklasim" sergiledigini söyledi.

Söz konusu büyükelçilerin, hadsizligi zirve noktalara tasiyan bir hali resmettiklerini ifade eden Aydemir, "Bu büyükelçiler bagimsiz bir ülkenin, bagimsiz hukukuna müdahale girisiminde bulunuyorlar. Bunlar bu hale eskiden alismislardi. Direktif verirlerdi, direktif verdikleri ülkelerde o direktife göre islerlik kazanirdi, ona göre karar verirlerdi. O hal yok artik. Artik Recep Tayyip Erdogan'in Cumhurbaskani oldugu bir ülke var. Bu devletin mahkemeleri neye karar verecegini çok iyi bilirler. Çizilen hukuki kurallar neyse ona göre hareket ederler. Bu ne hadsizlik, bu ne terbiyesizliktir. Sizin ne haddinize ülkemizin hukukuna müdahale etmek." diye konustu.

AK Parti'li Aydemir, büyükelçilerin açiklamalarini "terbiyesizlik" olarak nitelendirdi. Açiklamalari, milletçe kinadiklarini vurgulayan Aydemir, sunlari kaydetti:

"O büyükelçiler gitsinler kendi ülkelerindeki hukuksuz islere baksinlar. Her birinin ülkesinde zulüm cari, zulüm. Bunlar kitalar ötesinden gelip Irak'ta zulmü cari kilan ülkeler. Insanlari yargisiz infaz eden ülkeler bunlar. Edepsizce gelip Türkiye'nin iç hukukuna müdahale edebiliyorlar. Eski Türkiye yok, daha bunu da anlayamadilar. Iste bunlardir dünyada düzeni bozanlar. Türkiye'nin dik durusu, adaletten, haktan yana yaklasimi rahatsiz ediyor bunlari. Bu ülkede kim suç islerse karsiligini görecektir, görmesi de lazimdir. Biz 'Adalet mülkün temelidir' anlayisinin siyasetteki temsilcileriyiz. Siz önce gidin ülkenizdeki o rezil hukuk halini temizleyin."
Kaynak: AA