AK Parti Diyarbakir Il Baskanindan Imamoglu'na Tepki

Diyarbakir’da temaslarda bulunan ancak Diyarbakir annelerini ziyaret etmeyen Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Imamoglu’na AK Parti Diyarbakir Il Baskani Muhammet Serif Aydin’dan tepki geldi. Aydin, “Diyarbakir’a gelmek ciger yemekle olmaz, yürekli annelerin yaninda durmakla olur” dedi.

AK Parti Diyarbakir Il Baskanindan Imamoglu'na Tepki
Hafta sonu Diyarbakir’a gelen Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Imamoglu, is adamlari ile bir otelde bir araya gelmis, bir restoranda ciger kebabi yiyerek HDP Es Genel Baskani Mithat Sancar ve HDP’li eski Agri Belediye Baskani Sirri Sakik ile birlikte bir resim sergisinin açilisina katilmisti. Imamoglu’nun Diyarbakir’a kadar gelip bu programlari gerçeklestirip Diyarbakir annelerine ugramamasina AK Parti Diyarbakir Il Baskani Muhammet Serif Aydin’dan tepki geldi.

“Diyarbakir’a gelmek ciger yemekle olmaz, yürekli annelerin yaninda durmakla olur”

Imamoglu’nun Diyarbakir ziyaretini degerlendiren Aydin yaptigi açiklamada, ”Insani sorumluluktan kaçanlar iyi bilmeli ki insanligin vicdaninda derin izler birakan bu sanli direnise sessiz kalip bunlara sebep olanlarla el ele yürüyenler toplum vicdanindan asla kurtulamayacaklar. Diyarbakir’a gelmeye gücü yetip de Diyarbakir Annelerinin yanina gelebilmeye yüregi yetmeyenlere seslenmek istiyorum. Diyarbakir’a gelmek ciger yemekle olmaz, yürekli annelerin yaninda durmakla olur. Bizler annelerinden koparilan çocuklarin, evlat hasretiyle hayati zindan olan annelerin, çocugundan uzak bir sekilde gece gündüz uykusuz kalan babalarin sesiyiz. Imamoglu’nun yüregi yetiyorsa gelsin ve yillardir terörden dolayi çocuklarindan mahrum birakilan bu anneleri ziyaret edip teröre ve destekçilerine lanet etsin” diye konustu.



“Kürtlerin en samimi destekçisi ve dostu Erdogan ve AK Parti kadrolaridir”

Kürtlere karsi en samimi partinin AK Parti ve kadrolari oldugunu belirten Aydin, “Son dönemlerde birlikte is tutan CHP ve HDP ise Kürtler üzerinden sorun algisi olusturup bundan nemalanmaya çalisiyor. HDP için Kürt gençlerinin kanini Türk solunun pespayelerine peskes çekmek normal görülebilir. Kürt kardeslerimizin oylarini Nisantasi solcularina, tatli su demokratlarina peskes çekmek de normal olabilir. Çünkü biz HDP’nin Kürtlerin iyiligi için, rahatligi için ve yarinlari için hiçbir projesinin planinin olmadigini çok iyi biliyoruz. Bir kez daha üstüne basa basa ifade etmek istiyorum, Kürtleri önemseyen, onlara hak ettikleri gerçek degeri vermeye çalisan ve bunlari yillardir CHP’nin bütün engellemelerine ragmen yapan AK Parti ve liderimiz Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan olmustur. Kürtleri asil temsil eden, asil önemseyen, Kürtlerin yarinlari için daha güzel daha kaliteli daha müreffeh bir gelecege ulasmalari için ugrasan mücadele eden AK Parti kadrolaridir. Bir Kürt genci neslini terör belasina kurban verdik. Bir Kürt genci neslinin de Diyarbakir’i siçrama tahtasi görenlere kurban edilmesine asla izin vermeyecegiz. Kürt Kardeslerimizin oylarinin, Kürtlere yapilan tüm kötülüklerin anasi olan CHP’ye peskes çekilmesine asla izin vermeyecegiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA