AIÇÜ Rektörü Prof. Dr. Karabulut Ögrencilerle Bir Araya Geldi

Agri Ibrahim Çeçen Üniversitesi (AIÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, düzenlenen oryantasyon (uyum) egitiminde 2021-2022 egitim-ögretim döneminde Fen Edebiyat Fakültesine kayit yaptiran birinci ve ikinci sinif ögrencileriyle bir araya geldi.

AIÇÜ Rektörü Prof. Dr. Karabulut Ögrencilerle Bir Araya Geldi
AIÇÜ Kültür ve Kongre Merkezi Osmanli Salonu’nda düzenlenen egitime, AIÇÜ Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Fen Edebiyat Fakültesi Dekani Prof. Dr. Ridvan Durak, akademik ve idari personel ile üniversite ailesine dahil olan ögrenciler katildi.

Oryantasyon egitiminde ögrencilerle bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Dünyayi etkisi altina alan COVID-19 Pandemisi ile verilen uzun aranin ardindan ögrencilerle yüz yüze egitimde yeniden bir araya gelmekten dolayi mutlu olduklarini söyledi.



Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, “Yapilan egitimle ögrencilerimiz üniversitemizi daha yakindan tanima imkân bulacak, karsilasabilecegi olasi problemlerin çözüm yollarini ögrenmis olacaktir. Bilginin kaynagi olan üniversitelerde hoca-ögrenci iliskisi ne kadar saglikli olursa bilgiye erismek ve bilgiyi kullanmak da o kadar etkili olacaktir. Ögrencilerimiz ögrenim hayatlarina, haklarini bilerek, sorumluluklarinin bilincinde olarak devam ettikleri takdirde daha verimli ve nitelikli bir ögrencilik süreci geçireceklerdir. Ayrica ögrencilerimiz hedeflerine giden yolda karsilastiklari zorluklarla mücadele etmeli ve hedeflerinden vazgeçmeden yola devam etmeli, bunun için de ilk dügmeyi dogru iliklemelilerdir. Böylece hayata ve hedeflerine emin adimlarla ilerleyeceklerdir” diye konustu.

Ögrencilere üniversitenin imkanlari hakkinda bilgi veren Prof. Dr. Karabulut, spor salonu, fitness merkezi, hali saha, stadyum, yari olimpik yüzme havuzu, bowling salonu, tenis kortlari, bisiklet ve yürüyüs yollarindan olusan spor kompleksi, yüz binin üzerinde kitaptan olusan zengin kütüphane, kültür ve kongre merkezi, içerisinde kafeterya, market, restaurant, kirtasiye, giyim, bijuteri, kuaför, saglik merkezi, Kizilay Üniversite giyim magazasi ve çesitli birimlerin yer aldigi Ögrenci Yasam Merkezi ile gölet, küre kafe, kamelyalar çesitli sosyal donatilar ve Nuh’un Gemisinin Maketinin yer alacagi alanlarinin ögrencilerin hizmetinde oldugunu söyledi.



Üniversiteye ilk adimini atan ögrencilerin yüksekögretime kolayca adapte olmalarini saglamak amaciyla gerçeklestirilen Oryantasyon egitiminde Dekan-ögrenci bulusmasinin yani sira akademisyenler tarafindan ögrenci hak ve sorumluluklari, UZEM’in tanitimi, uluslararasi ögrenci hareketliligi ve üniversiteli olma ile ilgili bilgiler verildi.

Kaynak: İHA