19 Ekim Muhtarlar Günü Kutlandi

Nigde’de 19 Ekim Muhtarlar Günü çesitli etkinliklerle kutlandi.

19 Ekim Muhtarlar Günü Kutlandi
Nigde Muhtarlar Dernegi Baskan Vekili Fatih Kiliç ve muhtarlar etkinlikler kapsaminda Atatürk Anitina çelenk sunumu gerçeklestirdi. Çelenk sunma töreninin ardindan konusma yapan Muhtarlar Dernegi Baskan Vekili Fatih Kiliç; “Muhtar köyünde, mahallesinde fakirini, fukarasini, yetimini, öksüzünü her daim gözeten, her zaman vatandasin emrimde olan, 24 saat görev yapan kara gün dostu kisidir. Muhtarlar dün oldugu gibi bugün de yerel yönetimlerin ilk basamagidir. Ilk basamagi olmasi nedeniyle bu gücü Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nden ve tasidigi mühründen almaktadir. Muhtarlarimiza son yillarda yapilan sosyal güvence ve ödeneklerin yükseltilmesi nedeniyle bu kutlu meslegin huzurlu suurlu bir meslek oldugunu göstermektedir” dedi.

Cumhuriyet Meydani’nda gerçeklesen törene AK Parti Nigde Milletvekili Selim Gültekin, Il Genel Meclis Baskani Nusret Teksin, AK Parti Il Baskani Ömer Kiliç, CHP Il Baskani Erhan Adem, Iyi Parti Il Baskani Ibrahim Uzun, muhtarlar ve STK temsilcileri katildi.

Çelenk sunma törenin ardindan Nigde Muhtarlar Dernegi Baskan Vekili Fatih Kiliç ve muhtarlar, Nigde Valisi Yilmaz Simsek’i makaminda ziyaret etti.
Kaynak: İHA