Yunanistan'da Ana Muhalefet, Iktidarin Kovid-19 Politikasini Elestirdi

Yunanistan'da ana muhalefet lideri Aleksis Çipras, hükümeti, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgin sürecini dogru yönetemedigi gerekçesiyle elestirdi.

Radikal Sol Ittifak (SYRIZA) Partisi lideri Aleksis Çipras, parlamentoda yaptigi konusmada, hükümetin salginla mücadelede ve asi kampanyasinda "pes ettigini", vatandaslara gerçekleri söylemedigini ileri sürdü.

Yunanistan'da salgin sürecinin endise verici oldugunu belirten Çipras, hükümetin salginla mücadele tedbirlerinde getirdigi "gevseme" politikasini da elestirdi.

Çipras, saglik sisteminin güçlendirilmesi gerektigini ifade ederek salgin nedeniyle meydana gelen ölüm oranlarinin Avrupa Birligi ülkeleri ortalamasinin çok üzerinde olduguna dikkat çekti.

Yunanistan Saglik Bakanligi verilerine göre, bugüne dek Kovid-19 nedeniyle hayatini kaybedenlerin sayisi 15 bin 375 olarak kayitlara geçti.

Nüfusu yaklasik 11 milyon olan Yunanistan'da Kovid-19 asilarini tamamlayanlarin sayisi yaklasik 6 milyon 300 bine ulasti.

Öte yandan 12 yasindan büyüklerin asi olabildigi ülkede 50 yas üstündekiler, istege bagli olarak 3. doz asilarini da yaptirabiliyor.

Kaynak: AA