Hakkarili 40 Ögrenci 4 Günlük Gezi Için Ankara'ya Gönderildi

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde Emniyet Müdürlügü tarafindan 40 ögrenci, "Büyük Kalplere Minik Dokunuslar" projesi kapsaminda 4 günlük Ankara gezisine gönderildi.

Gençlik ve Spor ile Milli Egitim ilçe müdürlüklerinin koordinesinde, Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programi (ÇOGEP) kapsaminda hazirlanan proje ile ögrenciler, aileler ve ögretmenler polisevinde düzenlenen programda bulustu.

Il Emniyet Müdürü Salavat Mete Pinar ve Ilçe Emniyet Müdürü Murat Günes, masalari gezerek ögrenciler ve aileleriyle sohbet etti.

Toplum Destekli Polislik Büro Amiri Selman Begde, gazetecilere, milli ve manevi degerlerin tanitilmasi, beraber yasama ve ortak kültürel bilincin olusturulmasi amaciyla 40 lise ögrencisini gezi için Ankara'ya göndereceklerini söyledi.

4 gün sürecek gezi boyunca ögrencilerin, baskentin farkli yerlerini gezecegini belirten Begde, "Eski meclis, yeni meclis, Anitkabir gibi pek çok yerleri tanima imkani bulacaklar. Bu kapsamda ögrencilerimize bir ugurlama etkinligi düzenledik. Onlari havaalanina ugurlayacagiz. Persembe gününe kadar orada gezecekler. Nihayetinde buraya kazasiz belasiz dönmelerini temenni ediyoruz." diye konustu.

Ögrencilerden Fatma Gül Çatik da Ankara'nin tarihi yerleri ile güzelliklerini görecegi için mutlu oldugunu bildirerek, desteklerinden dolayi Ilçe Emniyet Müdürlügüne tesekkür etti.

Cemre Genç ise ilk defa Ankara'ya gidecegi için heyecanli oldugunu ifade ederek, "Uçaga da ilk defa binecegim. Onun stresi var üzerimde. Kendimi çok sansli hissediyorum. Güzel anilar biriktirmek, oradaki güzellikleri görmek istiyorum." dedi.

Ögretmenlerin eslik ettigi 13 liseden 40 ögrenci, Ankara'ya gitmek üzere Selahaddin Eyyubi Havalimani'na ugurlandi.

Programa 7. Hudut Alay Komutan Yardimcisi Piyade Albay Ahmet Kircan, Ilçe Jandarma Komutani Yüzbasi Ahmet Yalçin, Ilçe Milli Egitim Müdürü Yusuf Atael ve Gençlik ve Spor Ilçe Müdürü Ilhan Yilmaz da katildi.

Kaynak: AA