'Concertgebouw Oda Orkestrasi' Türkiye Turnesine Ankara'dan Basladi

Konserde, çello sanatçisi Nil Kocamangil, Türk solist olarak orkestrayla ilk kez sahne aldi.

Hollanda Kraliyet Concertgebouw Orkestrasi üyelerinden olusan Concertgebouw Oda Orkestrasi (CCO), çello sanatçisi Nil Kocamangil'in solist olarak sahne aldigi konserle Türkiye turnesine Ankara'dan basladi.

Ankara Büyüksehir Belediyesi ve Hollanda Büyükelçiliginin is birligiyle Bilkent Konser Salonu'nda düzenlenen ücretsiz konsere müzikseverler yogun ilgi gösterdi.

Konseri izlemek için önceden rezervasyon yaptiran sanatseverler, iki doz asi ve PCR testi kontrolünden geçirilerek konser salonuna alindi.

Konserde, orkestraya Türk çello sanatçisi Nil Kocamangil de ilk kez solist olarak eslik etti. Kocamangil, konser öncesi AA muhabirine yaptigi açiklamada, dünyaca ünlü bir orkestra ile sahne almaktan duydugu mutlulugu dile getirdi.

- "Gerçekten çok büyük bir sans"

Konserin bir yil önce belirlendigini, farkli ülkelerin de yer aldigi uzun bir konser turnesi planlandigini ancak Kovid-19 salgini nedeniyle bu programlari gerçeklestiremediklerini belirten Kocamangil, konsere hazirlik sürecinde Hollanda'ya giderek orkestrayla 4 gün boyunca prova yaptigini söyledi.

Kocamangil, "Çok mutluyum. Bu orkestrayla çalabilmek gerçekten çok büyük bir sans. Insallah bu sekilde devam eder." ifadelerini kullandi.

Nil Kocamangil, organizasyonda emegi geçenlere de tesekkür etti.

- Concertgebouw Oda Orkestrasi

Amsterdam Oda Orkestrasi adiyla 1987 yilina kadar konserler veren orkestra ayni yil isim degisikligine giderek Concertgebouw Oda Orkestrasi adini aldi.

Royal Concertgebouw Orkestrasi üyelerinden olusan CCO, ünlü seflerin yönetiminde birçok konser verdi, turnelere çikti ve albüm kaydi yapti.

Maria Joao Pires, Janine Jansen, Schlomo Mintz, Friedrich Gulda gibi solistlerle de sahne alan orkestra, Türkiye turnesine 20 Ekim'de Istanbul Cemal Resit Rey (CRR) Konser Salonunda verecegi konserle devam edecek.

Kaynak: AA