AK Parti Genel Baskanvekili Numan Kurtulmus, IHH Genel Merkezini Ziyaret Etti

Numan Kurtulmus: 'IHH gibi sivil toplum kuruluslari milletimizin hamiyetperverliginin bir örnegi olarak yüz aki olmaya devam ediyor' 'Küresel ölçekte insana dokunan, insanin yaralarini saran, ayrim gözetmeksizin bunu yapan IHH’ya tebriklerini ve tesekkürlerimi iletmek istiyorum'.

AK Parti Genel Baskanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmus, IHH Insani Yardim Vakfi'na yaptigi ziyarette Türkiye'nin dünyanin her yerinde mazlumlara yardimci olmak için kamu kuruluslari ve sivil toplum örgütleriyle birlikte çalismalar yürüttügünü belirterek, IHH'nin küresel ölçekteki çalismalariyla Türkiye'nin "yüz aki" oldugunu söyledi.

Kurtulmus, vakfin Fatih'teki Genel Merkezi'nde IHH Genel Baskani Bülent Yildirim ve diger yetkililerce karsilandi.

Numan Kurtulmus, burada yaptigi konusmaya bugün hayatini kaybeden Baykar Yönetim Kurulu Baskani Özdemir Bayraktar'a rahmet dileyerek basladi.

Kurtulmus, "Kendisini çok uzun yillardir tanidigimiz, iyi bir Müslüman, vatansever ve iyi bir insan ve Türkiye’nin milli sanayisinin gelismesi için ömrünü bu ise vakfetmis, çok tutarli bir çizgisi olan biri olduguna sahitlik ediyoruz." dedi.

Kurtulmus, IHH'nin Türkiye'nin en önemli sivil toplum kuruluslarindan birisi oldugunu, tüm dünyada mazlumlara yönelik ayrim gözetmeksizin yaptigi çalismalarla "Türkiye'nin sefkat eli olarak" görüldügünü söyledi.

Türkiye'nin son dönemlerde dünyada yasanan insani sorunlara duyarsiz kalmadigini, adaletsizliklere, isgallere, baskilara, yoksulluga karsi mücadele ettigini vurgulayan Kurtulmus söyle devam etti:

"Türkiye olarak zaman zaman göç dalgalarinin, kimi zaman sehirleri bombalanan, yiyecek bir lokma ekmegi, içecek bir damla temiz suyu olmayan insanlari görerek, onlarin acilarini paylasiyoruz. Bunlarin hepsine gerek burada gerekse yasadiklari yerlerde elimizden geldigince destek olmaya yardimci olmaya çalisiyoruz. Türkiye sadece 780 bin kilometre kareden ibaret bir ülke degildir. Mora'dan Filistin'e, Arakan'a, Azerbaycan'a kadar mazlum insanlarin gözünün içine baktigi ülke Türkiye'dir."

Kurtulmus, Türkiye'nin bu mücadelede kamu kuruluslarinin yani sira sivil toplum örgütleriyle de etkinlik gösterdigini anlatarak, "Nasil ki Türkiye’nin kamu kuruluslari, milletin yüz aki olarak çalisiyorlarsa IHH gibi sivil toplum kuruluslari da milletimizin hamiyetperverliginin bir örnegi olarak yüz aki olmaya devam ediyor. Burada bir kez daha küresel ölçekte insana dokunan, insanin yaralarini saran, ayrim gözetmeksizin bunu yapan IHH’ya tebriklerimi ve tesekkürlerimi iletmek istiyorum. Çalismalarinda basarilar diliyorum." diye konustu.

IHH Genel Baskani Bülent Yildirim da AK Parti Genel Baskanvekili Numan Kurtulmus'un ziyaretinin kendilerini mutlu ettigini dile getirerek, "Çok sevdigimiz, deger verdigimiz, agabey olarak gördügümüz Sayin Genel Baskanvekili Numan Bey bizi ziyaret etti. Esasen devamli görüsüyoruz ama bugün çok anlamli bir ziyaret oldu." dedi.

Yildirim, vefat eden Baykar Yönetim Kurulu Baskani Özdemir Bayraktar'in ülkeye ve insanliga büyük hizmetleri oldugunu belirterek, kendisine Allah'tan rahmet diledi.

Kaynak: AA