(Özel) Erzincan'da Ölmek Üzereyken Bulunan 3 Yavru Sincap, Tasdelen Ailesinin Nesesi Oldu

Erzincan’da ölmek üzereyken yol kenarinda bulunan 3 yavru sincap bir ailenin en küçük üyeleri oldu.

(Özel) Erzincan'da Ölmek Üzereyken Bulunan 3 Yavru Sincap, Tasdelen Ailesinin Nesesi Oldu
Erzincan’in Güllüce köyünde ikamet eden Ilhan Tasdelen, agaç budamaya gittigi Tandirli köyünden dönerken yol kenarinda agaçtan düsen yavru sincaplari buldu. Anne sincabin köpek tarafindan boguldugunu gören Tasdelen, yavru sincaplari alarak evine götürdü. Sincaplari buldugunda gözleri açilmamis oldugunu belirten Tasdelen, bütün ailesinin sincaplari çok sevdigini bakimlarini hep birlikte yaptiklarini söyledi.

Annesinin süt, ekmek ve findikla besledigi sincaplari biraz daha büyüttükten sonra dogaya geri birakacaklarini kaydeden Tasdelen, “Tandirli köyünde agaç kestikten sonra dönüs yolunda bir ses geldigini duydum. Ve baktigimda köpek sincaplardan bir tanesini götürüyordu. Durdum, motordan indim ve asagida 3 yavru daha oldugunu gördüm. Gözleri daha açilmamisti ve çok güzel görünüyorlardi. Bende alip eve götürmeyi bir süre baktiktan sonra dogaya geri salmayi düsündüm. Alip evime getirdim sincaplari. 3 tane kizim vardi, 3 tane daha oldu simdi 6 tane kizim var. Sincaplara güzelce baktik büyüttük biraz daha büyüttükten sonra Allah’in izniyle sincaplari dogaya geri salacagim.” seklinde konustu.

Tasdelen ailesinin nese kaynagi haline gelen sincaplar muziplikleriyle de dikkat çekiyor. Yeni yuvalarina alisan sincaplar zaman zaman da aile fertlerinin tepelerine çikmayi ihmal etmiyor.

Aile fertlerinden ilkögretim ögrencisi Rüveyda Tasdelen, “Biz bunlari çok sevdik. Okula gittikten sonra bunlari görmek için eve gelmeyi iple çekiyoruz. Çok sevimliler” dedi.

Kaynak: İHA