Hollanda'da 100 Bin Euroluk Ödül Için 50 Saat Boyunca Dans Ettiler

Hollanda’da bir televizyon kanalinin düzenledigi "Dans Maratonu" adli yarisma programinda 200 kisi, 100 bin euroluk para ödülü için 50 saat boyunca dans etti.

Hollanda’da SBS 6 kanalinin düzenledigi De Dansmarathon (Dans Maratonu) adli yarisma programi kamuoyunun tepkisine neden oldu. Yarismaya katilan 200 kisi, 100 bin euroluk para ödülü için en az molayi vererek 50 saat boyunca dans etmesi, Netflix’in popüler dizisi Squid Game’e benzetildi.

Akciger hastalarinin tedavisi için destek saglamayi amaçlayan ve persembe günü baslayan yarismaya, 100 çiftten olusan 200 dansçi katilirken, 1’i finalde olmak üzere toplam 2 yarismaci sedyeyle hastaneye kaldirildi.

Katilimcilar, hem görsel olarak hem de ekipmanla sürekli olarak izlendiler

Elestirilere yanit veren SBS 6, katilimcilarin güvenligi konusunda hiçbir zaman endise duymadiklarini ifade ederek, tüm katilimcilar programdan önce dikkatlice tarandigini aktardi. Katilimcilarin, program süresince hem görsel olarak hem de ekipmanla sürekli olarak izlendiklerini ifade eden SBS 6, saglik ekibinin 56 kisiden olustugunu açikladi.



Yarisma boyunca 35 dakika mola veren çift 100 bin euronun kazanani oldu

Dün yerel saatle 22.30’da sona eren yarismada, katilimcilar sadece yeme, içme ve tuvalet ihtiyaci için mola verdi. 50 saatlik yarisma boyunca toplam 35 dakika mola veren Twatha ve Jermaine adli çift yarismanin kazanani oldu. De Dansmarathon finalini ise 1 milyondan fazla kisinin izledigi bildirildi.

Kaynak: İHA