Çorum Mucitler Dernegi Gelecegin Yazilimcilarini Yetistiriyor

Çorum Mucitler Dernegince Gençlik ve Spor Bakanliginin hibe destegiyle hayata geçirilen "Gençlerle Kodluyoruz" projesi kapsaminda, gelecekte siber güvenlik uzmani, oyun ve mobil uygulama gelistiriciligi mesleklerini seçebilecek yaklasik 60 ögrenciye yazilim ve kodlama egitimi veriliyor.

Kentte gençlerin yazilim teknolojilerine ilgisini çekmek ve bu sayede Türkiye'nin yazilim gücünü artirmak amaciyla 2018 yilinda kurulan Çorum Mucitler Dernegi, bu amaçla "Gençlerle Kodluyoruz" projesini hayata geçirdi.

Gençlik ve Spor Bakanligindan Gençlik Projeleri Destek Programi kapsaminda 88 bin lira hibe destegi alan projeye katilacak ögrenciler, kentteki okullarda düzenlenen seminerlerle belirlendi.

Hitit Üniversitesi Sürekli Egitim Merkezi (HITITSEM) bilgisayar laboratuvarinda baslayan egitimde yaklasik 60 ögrenciye siber güvenlik, oyun gelistiriciligi, üç boyutlu modelleme, mobil uygulama gelistiriciligi egitimleri veriliyor.

Çorum Mucitler Dernegi Baskani Ibrahim Sahin, AA muhabirine, yazilim alaninda kariyer yapmak isteyen ortaokul ve lise ögrencilerine yönelik projenin basariyla devam ettigini söyledi.

Gelecegin yazilimcilarini yetistirmeye çalistiklarini ifade eden Sahin, "Su an siber güvenlik derslerimizi bitirdik, üç boyutlu modelleme, oyun gelistirme, mobil uygulama derslerimize devam edecegiz. Proje sonunda basarili ögrencilerle birlikte takimlar kurarak, edindikleri bilgiler isiginda çalismalar yürütecegiz. Buradan edindikleri bilgilerle gelecekte meslek hayatina atilmalarini desteklemeyi hedefliyoruz." dedi.

Egitimde özellikle siber güvenlik derslerine yogunlastiklarina dikkati çeken Sahin, sunlari kaydetti:

"Hemen hepimizin sahip oldugu akilli cihazlari saglikli sekilde kullanmak önemli çünkü hepimizin kisisel verileri, önemli verileri bu cihazlarda olabilir. Bunlari korumak da önemli. Özellikle siber güvenlik derslerinin amaci veriyi koruma. Gençlere veri hirsizligina karsi alinabilecek tedbirleri ögretiyoruz. Bunlari ögrenmeleriyle birlikte kendi çevrelerine de bilgileri aktararak daha genis kitlelerin siber güvenlik konusunda aydinlanmasini saglayacagimizi düsünüyoruz. Ayrica gelecekte akademik hayatlarinda mesleki gelisimlerine destek olmayi hedefliyoruz."

Kaynak: AA