Edirne'de Karaagaç Kabak Festivali'nde Yemek Yarismasi Düzenlendi

Edirne Karaagaç Kabak Festivali kapsaminda düzenlenen "Kabak Tadi Veriyoruz" yemek yarismasina katilanlar, birinci olmak için kiyasiya mücadele etti.

Kentteki bir tesiste düzenlenen yarismaya katilanlar, "balkabagi ana yemekler", "balkabagi tatlilar", "balkabagi zeytinyaglilar" ve "balkabagi hamur isleri" kategorilerinde yaristi.

Yarismaya 25'i asçilik ögrencisi olmak üzere 120 kisi hazirladiklari yiyeceklerle katildi.

Türkiye'nin çesitli illerinden gelen sefler, kabak kullanilarak yapilan birbirinden güzel tatli ve yemekleri degerlendirdi.

Edirne Valisi Ekrem Canalp, TBMM Kadin Erkek Firsat Esitligi Komisyonu Baskani ve AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal ve AK Parti Edirne Il Baskani Belgin Iba, jüri ile katilimcilarin yaptiklari yiyeceklerden tatti.

Yarismada susili kabak, kabakli içli köfte, kabak közleme, tarhunlu eksili kis kabagi, balkabagindan etli dolma gibi birçok yemek ilgi çekti.

Degerlendirmenin ardindan "balkabagi zeytinyaglilar" kategorisinde Gülay Erdinç, "balkabagi tatlilar" kategorisinde Beyza Batuk, "balkabagi hamur isleri" kategorisinde Arzu Cevahir, "balkabagi ana yemekler" kategorisinde ise Nursel Topçu birinci oldu.

Yarismada dereceye girenlere Vali Canalp, esi Ayten Canalp, Aksal ve Iba madalya ve mutfak esyasi hediye etti.

Yarismaya katilanlari kutlayan Canalp, Karaagaç Kabak Festivali'nin ilkini gerçeklestirdiklerini belirterek, "Bundan sonra yapacagimiz festival kahve ve çikolata festivali olacak. Sizlerle festival heyecanini bir kez daha yasayacagiz." dedi.

Festival, yarin yapilacak etkinliklerle devam edecek.

Kaynak: AA