Tip Fakültesi Ögrencisinin, Rektör Tabakoglu Ile Yasadigi Diyalog Hayatini Degistirdi

Trakya Üniversitesi Tip Fakültesi’ne birincilikle yerlesen Gamze Sabaz, çocukluk hayalinin gerçek oldugunu ve bu hayalinin gerçeklesmesine Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoglu’nun vesile oldugunu belirtti.

Tip Fakültesi Ögrencisinin, Rektör Tabakoglu Ile Yasadigi Diyalog Hayatini Degistirdi
Trakya Üniversitesi Tip Fakültesi ögrencisi Gamze Sabaz, yillar önce kurdugu hayaline kavustu. Çocuklugundan itibaren doktor olma hayali kuran Gamze Sabaz, Trakya Üniversitesi Tip Fakültesi’ne dereceyle girdi. Hekimlik mesleginin ilk adimi olan beyaz önlügünü giyen Gamze Sabaz, Trakya Üniversitesi Tip Fakültesi’ni kazanmasinda Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoglu ile yasadigi bir diyalogun etkili oldugunu söyledi.



2021-2022 egitim-ögretim yilinda Yüksekögretim Kurumlari Sinavi’na (YKS) giren Gamze Sabaz, üniversite tercihlerinde ilk siraya yazdigi Trakya Üniversitesi Tip Fakültesi’ne birincilikle yerlesti. Trakya Üniversitesi’nde yüz yüze egitimin baslamasiyla birlikte Tip Fakültesi’ni kazanan ögrenciler için düzenlenen geleneksel “Beyaz Önlük Giyme Töreni”ne katilan ve dönem arkadaslari adina bir konusma yapan Gamze Sabaz, hayalini gerçeklestirmesinde Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoglu’nun kendisine güç verdigini ve mutluluk yasattigini dile getirdi.

Tip fakültesini kazanmadan önce zorlu bir hazirlik dönemi yasayan ve bu sürecin büyük bölümünü Trakya Üniversitesi Merkez Kütüphanesi’nde ders çalisarak geçiren Edirne Süleyman Demirel Fen Lisesi mezunu Gamze Sabaz, törende yaptigi konusmada çocukluk hayalini gerçeklestirmekten büyük mutluluk ve gurur duydugunu belirterek, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoglu ile yasadigi bir aniyi paylasti.

Tip fakültesini kazanmak için azimle ve sabirla çalistigini ifade eden Gamze Sabaz sunlari söyledi:

“Bundan tam bir yil önce üniversitemiz kütüphanesinde ders çalisarak sinava hazirlanirken Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoglu kütüphaneye bir ziyaret gerçeklestirdi. O gün aramizda, belki de bugün burada olmama vesile olan bir konusma yasandi. Rektörümüz bana ne okumak istedigimi sordugunda cevabim tip olmustu. Kendisi de bana ‘Trakya Üniversitesi Tip Fakültesini’ kazan, beyaz önlügünü kendi ellerimle giydirecegim demisti. O gün için kendisine çok tesekkür ediyorum. Çünkü bu zorlu çalisma yolunda en çok ihtiyaç duydugum sey motivasyondu. Rektörümüzün bu sözü bana güç verdi, iyi bir motivasyon kaynagi oldu. O gün yasadigim duygu bende daha büyük basarma azmi uyandirdi. O yüzden burada olmak benim için gerçekten mutluluk verici. Yillarca kazanmak için emek verdigim hekimlik meslegine ilk adimi attigim ve bunu Trakya Üniversitesi’nde basardigim için gururluyum.”

Programda açilis konusmalarinin ardindan Trakya Üniversitesi Tip Fakültesi’ni kazanan ögrencilere beyaz önlükleri giydirildi.
Kaynak: İHA