Nigde'de Sanatçi Ali Ercan'in Sanat Hayatinin 70'Inci Yili Kutlandi

88 yasindaki sanatçi, düzenlenen törende sevilen türkülerini ve ilahilerini seslendirdi.

Nigde'de sanatçi, bestekar ve oyuncu Ali Ercan'in sanat hayatinin 70'inci yili dolayisiyla tören düzenlendi.

Nigde Valisi Yilmaz Simsek, Il Kültür ve Turizm Müdürlügünce Nigde Ömer Halisdemir Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen törende, Nigdeli sanatçi Ali Ercan'in, kentin simgesi oldugunu söyledi.

Ali Ercan'in degerini bildiklerini ancak bu geceyle ona olan vefa borcunu ödediklerini belirten Simsek, "Anadolu'nun her kösesinde bir müzik kültürü var. Kirsehir'de Bozlak kültürüyle Neset Ertas özdeslesmis, bu kültürü zirveye tasimis ve sembolü olmus bir isim. Ege Bölgesi'nde Denizli'ye baktigimizda Özay Gönlüm'ü, Sivas'a baktigimizda Asik Veysel'i görüyoruz. Iste bu sanatçilar o bölgeler için neyse Ali Ercan da Nigde için odur, Nigde için büyük bir degerdir." diye konustu.

Belediye Baskani Emrah Özdemir de Ali Ercan'in kente büyük degerler kazandirdigini anlatarak "Kendisine sonsuz tesekkürler ediyorum. Böyle degerlerin aslinda yasarken bilinmesi anlamli. Maalesef ülkemizde genelde böyle degerlerin önemi kaybedildikten sonra ortaya çikiyor. Ona saglikli sihhatli, hayirli uzun ömürler diliyorum. Nigde'mize, ülkemize, sanat hayatina katacagi çok daha isleri var." ifadelerini kullandi.

Il Kültür ve Turizm Müdürü Alper Lütfi Göncü de bu gecenin Ali Ercan'a olan gecikmis vefa borcu oldugunu vurgulayarak sanatçilara yasarken deger verilmesi gerektigini dile getirdi.

Konusmalarin ardindan, Ali Ercan'in kendi hayatini anlattigi video izletildi ve Kent Müzesi için yapilan Ali Ercan'in bal mumu heykeli sergilendi.

Daha sonra sahneye çikan Ali Ercan, "Kara kas gözlerin elmas", "Adaletin bu mu dünya", "Adana'ya bir kiz geçti gördün mü" gibi sevilen türküleri ile "Medine'ye varamadim" ilahisini seslendirdi. Sanatçinin yasina ragmen gösterdigi performans dinleyicilerden büyük alkis aldi.

Ali Ercan'in ardindan TRT ve Kültür ve Turizm Bakanligi Türk Halk Müzigi sanatçisi Bedri Ayseli, sahneye çikarak sevilen türküleri seslendirdi.

Kaynak: AA