Beyrut'taki Olaylarla Ilgili 19 Kisi Gözaltina Alindi

Lübnan'in baskenti Beyrut'un Et-Tayyuna bölgesinde dün yasanan olaylarla alakali 19 kisinin gözaltina alindigi bildirildi.

Lübnan resmi ajansi NNA'da yer alan habere göre, askeri yargi, ordu ve tüm emniyet birimlerini, dün baskent Beyrut'taki silahli çatismalarla ilgili ön arastirma ve sorusturmalar yapmakla görevlendirdi.

Güvenlik güçlerine ellerine geçen bilgileri toplama, paylasma ve bölgedeki kameralari tarayarak silahli kisilerin kimligini tespit etme talimati verildi.

Bu kapsamda ilk sorusturma çerçevesinde olaylara karistigi tespit edilen 19 kisi gözaltina alindi.

Gözaltina alinanlar hakkinda bilgi verilmedi.

- Beyrut'ta dün yasananlar

Lübnan'da Sii Hizbullah ve Emel Hareketi destekçilerinin Beyrut Limani'nda geçen yil meydana gelen patlamayi sorusturan Hristiyan hakim Tarik el-Bitar'in yerine baskasinin atanmasi talebiyle dün Beyrut Adalet Sarayi'na yürüdügü sirada göstericilerin üzerine ates açilmis, olayda 7 kisinin öldügü, 32 kisinin yaralandigi bildirilmisti.

Saldiri Beyrut'un Et-Tayyuna bölgesinde gerçeklesirken olaylar daha sonra Hristiyanlarin yasadigi Ayn er-Rumana ve Siilerin yasadigi Es-Siyah mahallelerinin kesistigi noktalarda yaklasik 5 saat boyunca devam etmisti.

Hizbullah ve Emel Hareketi, destekçilerinin üzerine ates açilmasindan Hristiyan Lübnan Güçleri Partisine bagli silahli gruplari sorumlu tutmustu.

Lübnan Güçleri Partisi ise Hizbullah ve Emel Hareketinin suçlamalarindan sonra yaptigi açiklamada, "Hizbullah’in ülkede düstügü zor durumdan kurtulmak için aci olaylari firsata çevirmek üzere suçlayici bir tutum sergiledigini" savunmustu.

Lübnan hükümeti, baskent Beyrut'ta göstericiler üzerine ates açilmasi sonucu ölenler için bir günlük yas ilan etmisti.

Kaynak: AA