Afyonkarahisar'da Hafizlik Egitimini Tamamlayan 155 Hafiz Icazet Aldi

Afyonkarahisar'da çesitli Kur'an kurslarinda hafizlik egitimini tamamlayan 155 hafiz için icazet töreni düzenlendi.

Diyanet Isleri Baskan Yardimcisi Burhan Isliyen, Dörtyol Mahallesi'ndeki Haci Mehmet Sayin Camisi'nde düzenlenen törende, insanlarin Allah'in kitabini okumasi ve anlamasi için çaba göstermesi gerektigini söyledi.

Allah'in övdügü, meleklerin kanatlarini açtigi ve rahmetin bürüdügü insanlardan olmanin önemine deginen Isliyen, sunlari belirtti:

"Rabb'im, ömür boyu bu güzellikleri bize yasayabilmeyi nasip eylesin. 155 hafizimiz burada, önce kendilerini tebrik ediyorum. Cenabiallah, sizleri muhafaza eylesin. Okuduklari Kuran-i Kerim'i anlamalari için de gayret etmeyi nasip etsin. Ahlaklarini Kur'an ahlaki eylesin. Onlar yürüdügü zaman ahlak, edep, haya, dürüstlük, çaliskanlik, kulluk, insanli, evlatlik ve güzel komsuluk yürüsün. Güzel bir mümin olarak yürüsünler. Rabb'im onlari muvaffak ve muhafaza eylesin. Hafizlarimizi sabirla yetistiren, kendi evladina verdigi emeklerin fazlasini onlara veren hocalarimizi tebrik ediyorum."

-"Kuran-i Kerimi hifz etmek ve ögrenmek çok önemli"

Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek de hafiz olan gençlerin, hem aileleri hem de hocalari için de sevap kazandigini aktararak, "Kuran-i Kerimi hifzetmek ve ögrenmek çok önemli ama onu kalbimize indirmek ve anlamak da bir o kadar önemli. Insallah, bundan sonraki çalismalar da bu yönde olur. Ben, Il Müftülügümüzü, hocalarimizi ve ailelerimizi kutluyorum." diye konustu.

Belediye Baskani Mehmet Zeybek ise Kur'an-i Kerim'i ezberleyen 155 hafiz ile anne ve babalarini tebrik etti.

Törende, Il Müftüsü Sinan Kazanci ile bir ögrenci velisi de konusma yapti.

Konusmalarin ardindan da protokol üyelerince, 155 hafiza belgeleri verildi.

Törene, Isliyen, Çiçek ve Zeybek'in yani sira Afyonkarahisar milletvekilleri Ali Özkaya ve Ibrahim Yurdunuseven, daire müdürleri, diyanet personeli, hafizlar ve aileler katildi.

Kaynak: AA