Vatandaslarin 2 Milyon Lirasini Sahte Polisten Gerçegi Kurtardi

Adana’da kendilerini polis olarak tanitip vatandaslari dolandiran 11 süpheli yakalandi. Polis yaptigi operasyonla 50 vatandasin 2 milyon lira parasinin dolandirilmasini önledi.

Vatandaslarin 2 Milyon Lirasini Sahte Polisten Gerçegi Kurtardi
Adana Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Müdürlügü’ne bagli Yankesicilik ve Dolandiricilik Büro Amirligi ekipleri, bir çetenin, telefonla aradigi kisileri kendilerini polis ve savci olarak tanitip, dolandirdigini belirledi. Polis, savciliktan alinan izinle çeteye yönelik teknik ve fiziki takip baslatti. Takip sirasinda çetenin lideri oldugu belirlenen Safak S.’nin, telefonla aradigi kisilere “Hirsizlik operasyonunda iki kisiyi yakaladik. Çaldiklari paralari terör örgütüne aktariyorlar. Evlerindeki aramalarda kimliginiz çikti. Sizin evinizde de arama yapacagiz. Bu nedenle paralarinizi size yollayacagimiz banka hesabina yatirin. Aksi taktirde hakkinizda islem yapilacak” dedigi tespit edildi. Çetenin agina düsen magdurlarin da kredi çekerek ya da evlerinde bulunan paralari verilen banka hesaplarina gönderdigi saptandi.

Çetenin bu yöntemle 11 ilde 11 kisiyi 1 milyon 687 bin TL dolandirdigi belirlendi. Bu tespitler üzerine harekete geçen ekipler, çeteye üye oldugu öne sürülen 11 kisinin yakalanmasi için Adana ve Sanliurfa’da belirlenen adreslere operasyon düzenledi.

Yapilan baskinlarda Safak S., Halil K., Halil G., Mehmet K., Ismail A., Isa A., Mehmet A., Kemal G., Kadir S., Oktay S., Mehmet I. gözaltina alindi. Emniyete götürülen süphelilerin suçlamalari kabul etmedigi ögrenildi. Zanlilardan Safak S.’nin vatandaslari telefonla arayip kendisini polis olarak tanitan zanli oldugu ögrenildi.

Öte yandan, çetenin, Burdur’da agina düsürdügü çobanlik yapan Ramazan Ç.’yi telefonla arayip, yönlendirdigi bankadan kredi çekip, alacagi parayi da kendilerine göndermesini istedigi bildirildi.

Bunun üzerine Ramazan Ç.’nin koyunlarini birakip bankaya gittigi, bu sirada teknik takip yapan polisin fark etmesi üzerine dolandirilmaktan kurtarildigi belirtildi. Polisin, 3 aylik takibi sirasinda 50 magdurun 2 milyon TL’sinin dolandirilmasini önledigi ögrenildi.

Emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilen süphelilerden Safak S., Halil K., Halil G., Mehmet K., Ismail A. ve Isa A. çikarildigi mahkemece tutuklanirken, Kemal G., Oktay S. ve Mehmet I. adli kontrol sarti, Mehmet A. ve Kadir S. ise savcilik talimatiyla serbest birakildi.
Kaynak: İHA