Norveç'teki Oklu Saldirida Ölen 5 Kisiden 4'Ünün Kadin Oldugu Açiklandi

Norveç'in Kongsberg kasabasinda, dün bir marketin yakininda düzenlenen oklu saldirida hayatini kaybeden 5 kisiden 4'ünün kadin oldugu açiklandi.

Oslo Polis Müdürü Ole Bredrup Saeverud, yaptigi açiklamada, oklu saldirida yasamini yitiren 4'ü kadin 5 kisinin yaslarinin 50 ila 70 oldugunu kaydetti.

- Danimarkali süphelinin din degistirdigi iddia edildi

Olaydan sonra yakalan 37 yasindaki saldirganin Danimarka vatandasi oldugunu belirten Saeverud, saldirinin terör eylemi olup olmadigiyla ilgili arastirmalarin devam ettigini söyledi.

Saldirganin Hristiyanliktan Müslümanliga geçerek din degistirdigi ve radikal çevrelerle baglantisi oldugu iddia edildi.

Savci Ann Iren Svane Mathiassen, süphelinin birkaç yildir Kongsberg'de yasadigini ve polis tarafindan bilindigini ifade etti.

Avukat Fredrik Neumann, süphelinin polis merkezinde üç saatten fazla sorgulandigini belirterek saldirganin Danimarkali bir anne ve Norveçli bir babasinin oldugunu ifade etti.

Saldirgan 13 Ekim'de yerel saatle 18.13'te Kongsberg kasabasinda Coop adli marketin yakininda bulunanlara oklu saldiri düzenlemis, saldirida 5 kisi hayatini kaybederken, 2 kisi yaralanmisti. Saldirgan olaydan yarim saat sonra polis tarafindan yakalanarak gözaltina alinmis, sorgusundan sonra tutuklanmisti.

Kaynak: AA