Nigde'de Ketençimen Kayak Merkezi Bölgenin Cazibe Merkezi Olacak

Geçen yil bir bölümü açilan kayak merkezinde pist genisletme, bungalov ev, kafe, restoran, mesire alani, otopark ve peyzaj çalismalarinin kar yagmadan tamamlanmasi hedefleniyor Vali Yilmaz Simsek: 'Tesisin sadece Nigde'nin degil bölgenin de cazibe merkezi olacagini düsünüyorum. Kayak merkezi sayesinde ile gelecek turistin artmasi, kentin ekonomisine yansiyacak, istihdamina katkida bulunacak'

Nigde Il Özel Idaresince yapilan ve geçen yil bir bölümü hizmete giren kayak merkezinin eksik kalan kisimlarinin sezona yetistirilmesi için hummali çalisma devam ediyor.

Kayak merkezindeki pist genisletme, bungalov ev, kafe, restoran, mesire alani, otopark ve peyzaj çalismalarini inceleyen Vali Simsek, AA muhabirine, göreve basladiginda, 4 tarafi daglarla çevrili kentte kayak merkezi eksikliginin giderilmesi için talimat verdigini söyledi.

Kayak merkezinin ilk etabinin geçen yil büyük ölçüde tamamlanarak vatandasin hizmetine sunuldugunu hatirlatan Simsek, "Kayak merkezi büyük ilgi gördü ve yaklasik 50 binin üzerinde vatandasimiz merkezi ziyaret etti." diye konustu.

Simsek, vatandasin yogun ilgisi karsisinda ikinci etabi yapmaya karar verdiklerini anlatarak, "Birinci etapta, sosyal tesis, bungalov evler, kamelyalar, yürüyen pist, amatör kayakçilar için kayak pisti var. Birinci etabin eksikliklerini tamamliyoruz. Amatör pisti genisletiyoruz. Ayni zamanda bungalov ev sayisini artiriyoruz. Kisacasi burayi önümüzdeki sezona hazirliyoruz. Tesis, sezonda tüm donanimiyla vatandasimiza hizmet verecek." dedi.

Ikinci etapta profesyonel kayakçilar için yaklasik 1200 metre uzunlugunda alt ve üst istasyonlari ile telesiyej hattinin oldugu pist yapilacagini belirten Simsek, ikinci etap tamamlandiginda tesisin tam anlamiyla hizmete girecegini aktardi.

- "Bölgenin cazibe merkezi olacak"

Simsek, tesisin Nigdelilerin sosyal hayatina ve kentin turizmine katki saglayacagina inandigini da dile getirerek sunlari kaydetti:

"Tesisin, sadece Nigde'nin degil bölgenin de cazibe merkezi olacagini düsünüyorum. Kayak merkezi sayesinde ile gelecek turistin artmasi, kentin ekonomisine yansiyacak, istihdamina katkida bulunacak. Birinci etap için söylüyorum, bütün çalismalarimiz kar yagmadan önce kayak merkezimiz tam anlamiyla vatandasimizin hizmetine hazir hale gelecek sekilde planlandi, sadece profesyoneller için pistimiz eksik olacak."

Tesisin yazin da yayla havasi almak isteyenlere hizmet verecegine deginen Simsek, karavanlar için özel park yeri yapildigini ifade etti.

Simsek, profesyonel kayakçilarin yetismesine ve kayak sporuna hizmet edebilecek tesisin tanitimina yönelik Ahiler Kalkinma Ajansi ile proje baslattiklarini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA