Dünyanin En Uzun Kadini Hayallerini Anlatti

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde yasayan ve 2 metre 15 santimetrelik boyuyla dünyanin en uzun boylu kadini olarak Guinness Rekorlar Kitabi’na giren Rumeysa Gelgi, "Profesyonel egitimimi tamamladim, yakin zamanda çalismaya baslayacagim” dedi.

Dünyanin En Uzun Kadini Hayallerini Anlatti
Safranbolu ilçesinde yasayan Safiye ve Haydar Gelgi’nin 24 yasindaki kizlari Rumeysa Gelgi’nin dünyada nadir görülen

‘Weaver Sendromu’ rahatsizligi nedeniyle boyu uzamaya basladi.

Rumeysa, 2014 yilinda 2 metre 13 santimetrelik boyuyla "dünyanin 18 yas alti en uzun boylu genç kizi" olarak Guinness Rekorlar Kitabi’na girdi. Yasayan dünyanin en uzun boylu kadini unvani ile ikinci kez Guinness Rekorlar Kitabi’na adini yazdiran Rumeysa Gelgi, ilk baslarda uzayan boyu nedeniyle hayata küstügünü, daha sonra nadir olan sendromu ve bunun getirdigi uzun boyu avantaja çevirerek iki kez dünya rekortmenligi unvanina sahip oldugunu söyledi.

Safranbolu’da yasadigi evin önünde basin mensuplarina açiklamalarda bulunan Gelgi, “2014 yilinda elde ettigim dünyanin 18 yas alti en uzun boylu genç uzun unvanina sahiptim. Bu yil ise dünyanin yasayan en uzun boylu kadini unvanina sahip olmak için Guinness Rekorlari’na basvuru yaptim. Sonrasinda bir ölçüm sürecimiz oldu ve onaylandi. En son geçtigimiz hafta resmi sertifikamiz takdimi gerçeklesti. Dün tüm dünyaya duyuruldu. 3 ay gibi bir süredir bu unvanin sahibi oldugumu biliyordum ama Guinness’in istegi üzerine yakin ailemin haricinde gizlemek zorunda kaldim. Dünden bu yana çok yogun bir programim oldu. Bu ilgi ve destek beni çok mutlu ve motife ediyor. Onun için çok gururluyum. Yasayan en uzun boylu kadin ve erkekte Türkiye de ve ülkemiz bu iki unvana sahip. Bu da ülkemiz için güzel bir tesadüf aslinda” dedi.



“Ummadiginiz basarilara götürebiliyor”

Görünüsü farkli olan insanlara da çagrida bulunan Rumeysa Gelgi, “Görünüs farkliklari bulunan ve bunla ilgili özgüven problemi insanlar izliyorsa farkli olmak sandiginiz kadar kötü bir sey degil. Sizi hiç ummadiginiz basarilara götürebiliyor. Sahsi olarak farkliliklarin ve dezavantajli görünen seylerin insanin kendi istegi ve çabasi ile avantaja çevrilebilecegini düsünüyorum. Benim yaptigim seyde buydu. Dünyada çok nadir olan sendromumu ve bunun bana getirdigi uzun boyu ve hizli boyu kendim için avantaja çevirerek iki kez dünya rekortmenligi unvanina sahip oldum” dedi.



"Profesyonel egitimimi tamamladim, yakin zamanda çalismaya baslayacagim”

Dünya genelinde etkili olan Covid-19 virüsünden dolayi yasanan pandeminin kendisi açisindan hem avantajini hem de sikintilarini anlatan Gelgi sunlari söyledi:

“Pandemi süreci benim için mental olarak oldukça sikintili geçti. Çok izole bir sekilde 15 ay yasadim, ta ki tam asimi olana kadar. Weaver Sendromu hastasi oldugumdan akcigerlerim tam kapasite çalismamakta ve benim bu virüsü almam oldukça tehlikeli olurdu. Kapmamak için elimden gelen tüm çabayi ve özeni göstererek izole bir sekilde yasadim. Psikolojik olarak sikintilari vardi ve neredeyse 1 yil boyunca evden disari çikmadim. Fakat her seye ragmen fiziksel sagligim gayet yerinde. Bu pandemi süreci benim için pozitif yani da oldu. Bu süreçte profesyonel egitimime odaklandim. 2016 yilinda üniversite sinavlarina girmis ve istedigim bölümde online egitim söz konusu olmadigi için tercih yapamamistim. Uzun yillardir yurt disindaki egitim programlarina odaklandim ve kisa süre önce egitimimi tamamladim. Web gelistirme üzerine egitimimi tamamlayarak, web ön yüz gelistiricisiyim ve yakinda umuyorum ki çalismaya baslayacagiz. Bunun için de çok mutluyum. Hayal ettigim bölümü sonunda gerçeklestirebildim.”

Gelgi, Guinness Dünya Rekorlari Kitabi’nin 70 civarinda resmi hakemi bulundugunu, Türkiye’de de tek bir hakem oldugunu belirterek, insanlari dolandiricilara karsi uyardi.
Kaynak: İHA