Akdeniz Belediyesinin Salginla Mücadele Çalismalari Sürüyor

İçel’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesince, korona virüs salgini ile mücadelede, halkin ortak kullandigi saglik ocaklari, taziye ve mahalle evleri, camiler ile Kur’an kursu gibi ibadethanelerde ilaçlama çalismalarina devam edildigi bildirildi.

Akdeniz Belediyesinin Salginla Mücadele Çalismalari Sürüyor
Belediyeden yapilan açiklamaya göre, Park ve Bahçeler Müdürlügüne bagli mobil ilaçlama ekibi, pandemi ile mücadele kapsaminda, Karaduvar Mahalle Evi, Anadolu ve Esenli mahallelerinde bulunan camiler, Huzurkent’te bulunan sosyal hizmetler ve taziye evi binasi ile daha birçok yerde hijyen ve temizlik çalismasi yapti. Bu binalardaki halilari yikayan ekipler, salgina karsi ilaçlama da yapti. Çalismalara tanik olan mahalle sakinleri, memnuniyetlerini dile getirip, belediye ekiplerine tesekkür etti.

Eksigi olan parklarin aydinlatmasi yeniledi

Park ve Bahçeler Müdürlügünün, ilçede bulunan park ve yesil alanlara yönelik yenileme, budama ve çim biçimi hizmetleri de sürüyor. Sahada yapilan incelemeler ve vatandaslarin talebi üzerine harekete geçen ekipler Hrant Dink, Yasar Kemal, Madimak 23 Evler Mahallesi ile Madimak Baris ve Kardeslik parklarinin aydinlatma sistemlerinin tamir ve degisimini tamamladi. Ekipler ayrica, İçel Millet Bahçesi, Siteler Mahallesi Saglik Ocagi, İçel Nakliyeciler Sitesi, 75. Yil Fen Lisesi bahçesi ile Anadolu, Sariibrahimli, Kürkçü, Yanpar, Hal, Adanalioglu, Karacailyas, Kazanli, Yenitaskent, Toroslar ve Huzurkent’te bulunan park ve yesil alanlar, Ümit Yasar Oguzcan, Akyüz ve Karaduvar Cumhuriyet parkinda budama, ot biçimi ve temizlik çalismasi yapti. Çalismalar sayesinde, özellikle araç sürücülerinin görüsünü engelleyen veya elektrik tellerine yaklastigi için vatandaslarin can ve mal güvenligini tehdit eden dallar budanip olasi risklerin önüne geçilirken, park ve yesil alanlarda yükselen çalilar ve otlar da kesildi ve temizlik çalismasi yapildi.
Kaynak: İHA