Ulusal Çay Konseyi'nden 'Çay Kanunu' Çikarilmasi Çagrisi

Ulusal Çay Konseyi Baskani Mehmet Erdogan, sektörde yasanan sorunlarin önüne geçebilecek bir çay kanunu çikarilmasinin önem arz ettigini belirtti.

Erdogan, yaptigi yazili açiklamada, Ulusal Çay Konseyi 13. Olagan Seçimli Genel Kurulunda yeniden kendisine baskanlik görevini veren kurul üyelerine tesekkür etti.

Ulusal Çay Konseyi olarak önemli kararlar aldiklarini kaydeden Erdogan, "merdiven alti" olarak tabir edilen ve çöp çay isleyen yerlerin önlenmesi için ilgili birimlerle gerekli yazismalari yaptiklarini aktardi.

Erdogan, bölgede kaçak çay bahçelerinin kurulumunun tekrar gündeme geldigini belirterek, söyle devam etti:

"Çay tarimi alanlarina giren yerlerde çay bahçesi kuracaklarin önceden ruhsatname almak zorunda olmalarina ragmen ormanlik alanlar tahrip edilmekte, ruhsatsiz çay bahçeleri kurulmaktadir. Eger önüne geçilmezse arz talep dengelerinin bozulmasina, sektör dengelerinin olumsuz etkilenmesine neden olacaktir. Yapilacak bahçelerin basvurularinin önceden alinmasi, uygun bahçelerin arz talep dengesi dogrultusunda kurulmasinin saglanmasi ilgili birimlerin kontrolünde yapilmalidir."

Yasanan olumsuzluklarin çay kanunu ile asilacagina inandiklarini ifade eden Erdogan, "Ulusal Çay Konseyi öncülügünde baslatilan ve Recep Tayyip Erdogan Üniversitesinin tüm paydaslarin görüsünü alarak hazirladigi çay kanunu taslagi çok degerlidir. Çay kanunu artik olmazsa olmazimiz. Sektör sorunlari her geçen gün artarak devam ediyor ve önüne geçebilecek bir kanun çikmasi önem arz etmektedir." degerlendirmesinde bulundu.

Erdogan, Ulusal Çay Konseyi olarak çay kanununun çikmasi adina gerekli desteklerinin devam ettigini ve konunun takipçisi olacaklarini kaydetti.

Kaynak: AA