Sinop'ta Uyku Laboratuvari Tekrar Faaliyete Geçirildi

Sinop Atatürk Devlet Hastanesi’nde ilk olarak 2015 yili Mayis ayinda faaliyete geçirilerek vatandaslarin hizmetine sunulan uyku laboratuvari pandemi dolayisiyla faaliyetlerine ara vermisti. Uyku laboratuvarinda hekimlerce uygulanan tedaviler tekrardan vatandaslarin hizmetine açildi.

Sinop'ta Uyku Laboratuvari Tekrar Faaliyete Geçirildi
Hizmete açilan uyku laboratuvarinda uyku problemi yasayan vatandaslarin sorunlarinin giderilmesi amaçlaniyor. Olusturulan uyku laboratuvarlarinda, yine hastanin uyku ile ilgili tüm verileri hekimler tarafindan incelenmek üzere dijital ortamlara kaydediliyor. Ev ortami hassasiyetinde olusturulan özel bir odada hasta uyurken gece boyu izleniyor ve kameraya kaydediliyor.

Horlama ve uykuda nefes kesilmesi olan, uykuda nefes darligi ve nefes durmasi ile bogulurmusçasina uyanan, gündüz asiri uyku hali olan, uykuda anormal bacak hareketleri, uyku esnasinda dis gicirdatan ve anormal hareketler yapan, uykuda yürüyen hastalarin uyku laboratuvarinda incelenmesi gerekiyor.

Uygulama hakkinda bilgiler veren Saglik Müdürü Dr. Fatih Reyhanlioglu, “Yorgunluk, asiri sinirlilik, yüksek tansiyon, depresyon, unutkanlik, konsantrasyon bozuklugu, kontrol edilemeyen sismanlama gibi sorunlariniz varsa; nedeni, sizin fark edemediginiz uyku apnesi olabilir. Tedavi edilmeyen uyku apnesi 10 - 20 yil içinde kalp hastaliklari da dahil olmak üzere yasami tehdit eden ciddi saglik sorunlarina yol açabilir. Saglik Müdürlügümüze bagli Sinop Atatürk Devlet Hastanesi’nde tekrar faaliyete geçen uyku laboratuvarinda gerekli tüm önlemlerinizi alabilir, kendinize ve sevdiklerinize saglikli, mutlu bir yasam armagan edebilirsiniz” dedi.

Saglik Müdürü Reyhanlioglu, tüm bu süreçlerde emegi geçen hastane yönetimine ve çalisma arkadaslarina tesekkür etti.
Kaynak: İHA