Sehit Piyade Uzman Çavus Bilgen Bilecik'te Anildi

Bilecik Valisi Kemal Kizilkaya, 2 yil önce sehit olan Piyade Uzman Çavus Abdulhamit Bilgen'in ailesini ziyaret etti.

Vali Kizilkaya, esi Nurten Kizilkaya, Bozüyük Kaymakami Adem Öztürk, Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürü Emin Türker ile birlikte sehit Piyade Uzman Çavus Abdulhamit Bilgen'in annesi Nezaat Bilgen, babasi Mustafa Bilgen ve kardeslerini ziyaretinde, vatanin bölünmez bütünlügü için canlarini seve seve feda eden sehitlerimizin geride biraktiklari emanetlerinin her zaman yanlarinda olacaklarini ve sahip çikacaklarini vurguladi.

"Acisini vatan sevgisiyle bastirmis ailenin ayni vakur duruslari Türkiye'nin ne kadar güçlü oldugunu bir göstergesidir" ifadesini kullanan Kizilkaya, sunlari kaydetti:

"Sehidimiz Aldulhamit Bilgen'in ve tüm sehitlerimizin ruhlari sad olsun. Ikinci seneyi devriyesinde sehidimizi yad etmek amaciyla ailemizi ziyaret ettik. Vatan ugruna, canlarini seve seve veren sehitlerimizin aileleri devletimize emanettir. Bugün bu topraklarda huzur içinde yasiyorsak, bunu Aziz sehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin emsalsiz fedakarliklarina borçluyuz. Devletimiz, vatan için canlarini feda edenlerin emanetine sahip çikmaktadir. Sehitlerimizin ailelerinin sevinçleri sevincimiz, üzüntüleri de üzüntümüzdür. Devlet olarak her zaman yanlarindayiz, olmaya da devam edecegiz."

Piyade Uzman Çavus Abdulhamit Bilgen, 11 Ekim 2019'da Zeytindali Harekat Bölgesi'ndeki üs bölgesine terör örgütü PKK/YPG tarafindan düzenlenen havan saldirisinda sehit olmustu.

Kaynak: AA