CHP Grup Baskanvekili Özkoç Gündemi Degerlendirdi Açiklamasi

'TÜGVA'nin Büyükada Iskelesi'ni tahliyesi konusunda polis ve zabita karsi karsiya getirildi' 'Biz pandemide 'Okullar kapatilsin' demiyoruz. 'Okullar açik olsun, gerekli tedbirler muhakkak alinsin' diyoruz'

CHP Grup Baskanvekili Engin Özkoç, Türkiye Gençlik Vakfinin (TÜGVA) Büyükada Iskelesi'ni tahliyesi konusunda polis ve zabitanin karsi karsiya getirildigini öne sürdü.

Özkoç, Meclis'te düzenledigi basin toplantisinda Genel Kurul'da vergi usul kanunundaki bazi degisikliklerle ilgili görüsmelerin sürdügünü ve 15'inci maddenin Türkiye'deki yerel gazeteleri ilgilendirdigini belirtti. Türkiye'de 2 bine yakin yerel gazetenin oldugunu hatirlatan Özkoç, "Türkiye'deki basinin yüzde 91'ini yerel gazeteler olusturuyor. Yerel gazetelerde resmi ilanlarin ve tebligatlarin gazetede yayinlanmasi bundan sonra durduruluyor. Nereden? Kendi internet siteleri üzerinden yayinlanacak." dedi.

Özkoç, bu durumun çok büyük sikintilar içerisindeki yerel gazetelerin iflasi demek oldugunu savundu. CHP'deki gazeteci kökenli milletvekilleri ve AK Parti Grup Baskanvekiliyle bir araya geldiklerini ifade eden Özkoç, bu maddenin kendileri için kirmizi çizgi oldugunu kaydetti. Özkoç, basinin Türkiye'de güçler ayriliginin en büyük destekçisi ve tamamlayicisi oldugunu vurgulayarak "Basin güçlü kalmali ve bunun önü kesilmemelidir. Bunun için biz CHP olarak üzerimize düsen her seyi yapmaya devam ediyoruz." diye konustu.

- TÜGVA degerlendirmesi

Engin Özkoç, 2015 yilinda yapilan bir protokolle Büyükada Iskelesi'nin Istanbul Büyüksehir Belediyesine devredildigini, 2018 yilinda ise TÜGVA'nin burayi on yilligina kiraladigini belirtti. Buranin bosaltilmasi için bir mahkeme karari oldugunu savunan Özkoç, "TÜGVA'nin Büyükada Iskelesi'ni tahliyesi konusunda polis ve zabita karsi karsiya getirildi." dedi.

Özkoç, TÜGVA'nin listeler yayinladigini ileri sürerek "Ne listeleri? Gerçekten utanç verici. Bu ülkenin siyasetçisi olarak utanarak ve sikilarak takip ediyorum. Bu listeler kimin polis olacagina, kimin hakim olacagina, kimin kaymakam olacagina ve arkalarindaki torpilin kimin olduguna dair listeler. Vatandasin çocuklari KPSS'ye giriyor, yüksek puanlar aliyor, 'Devlet beni görevlendirecek.' diyor. Görevlendiriyor mu? Hayir." seklinde konustu.

Bu uygulamalardan derhal vazgeçilmesi çagrisi yapan Özkoç, erken seçime gidilmesini istedi. Özkoç, milyarlarca dolarlik ihaleleri alan sirketlerin vergi vermedigini savunarak Cengiz Holding'in 10 yil içerisinde sirketine 30 kez vergi indirimi yapildigini ileri sürdü.

Özkoç, vergi cenneti ile ticaret yapan ticari kuruluslardan yüzde 30 vergi kesilmesi konusunda bir yasanin oldugunu animsatarak "Bir madde daha vardi, ne diyor o madde? 'Iktidarin basindaki kisi bu ülkeleri açiklasin, yasa yürürlüge girsin.' diyor. Peki açiklandi mi? Hayir. Açiklanacak mi? Hayir." ifadelerini kullandi.

- Cumhurbaskaninin muhalefete tavrina elestiri

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in muhalefete yönelik tavrini elestiren Özkoç, sunlari kaydetti:

"Bir ülkenin Cumhurbaskani muhalefet liderlerine 'Basiniza daha çok seyler gelecek.' diyor. Yurt bulamayan ögrenciler terörist ilan edildi mi, edildi. Çiftçiler, issiz kalan esnaf, aç vatandas terörist ilan edildi mi, edildi. Ülkenin her yerinde bir kutuplasma, ayristirma yapildi mi, yapildi. Bunun sonucunda insanlar gerilir, toplumsal çatismalar ortaya çikar. Muhalefeti tehdit eden kim, AK Parti iktidari. Toplumu kiskirtan kim? Çubuk olayini hatirlayin, AK Parti iktidari ve Içisleri Bakani... Su anda Kiliçdaroglu 'Siyasi cinayetler islenebilir.' diyorsa, IYI Parti Genel Baskan Yardimcisi Koray Aydin böyle bir ihtimal vardir diyorsa, bunu neden kaynaklayarak söylüyordur? IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener tehdit edilmis. 'Rize'de gördügün muamelenin daha beterini göreceksin.' demis bu ülkenin Cumhurbaskani."

Özkoç, savcilarin Kemal Kiliçdaroglu'nun sözüyle harekete geçtigini vurgulayarak "Evet 'Biz bunu arastiracagiz.' diyorlar. Arastirin, ilk gideceginiz adresi söylüyorum, tehdidi açiklayan saraya gidin, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'i bulun, 'Ülkenin muhalefet partilerinin liderlerinin basina ne gelecek, nereden bu istihbarat bilgileri aldin?' diye ona sorun." degerlendirmesini yapti.

Içisleri Bakani Süleyman Soylu'nun "MIT ve Emniyette böyle bir istihbaratin olmadigi" sözlerini animsatan Özkoç, darbe kalkismasi olmadan önce ilgili komisyonda kendisi ve arkadaslarinin darbe kalkismasindan bahsettigini ancak Bakan Soylu'nun o dönemde de "Böyle bir tehditle ilgili herhangi bir bulgunun olmadigi" seklinde cevap verdigini öne sürdü.

-"Okular kapatilmasin, tedbir alinsin"

Özkoç, çocuklarin iyi egitilmesi gerektigini ifade ederek "Biz pandemide 'Okullar kapatilsin.' demiyoruz. 'Okullar açik olsun, gerekli tedbirler muhakkak alinsin.' diyoruz." dedi. Ailelerin, okullari ve siniflari hem temizlik hem de hijyen konusunda denetlemelerini isteyen Özkoç, ögretmenlerin ve okulda çalisanlarinin asi durumunun da sorulmasinin gerektigini aktardi.

Özkoç, bir gazetecinin Cumhurbaskani Erdogan'in Suriye'ye operasyon sinyali verdigini hatirlatmasi üzerine, "Ülkemizin Disisleri Bakani Çavusoglu 'Suriye'de askerlerimiz öldürülüyor.' demis. Günaydin Sayin Çavusoglu, askerlerimiz bugün mü öldürülüyor? Askerlerimiz girdigi günden beri sehit düsüyorlar orada. 33 askerimiz sehit düstügünde ne yaptiniz? Sorumlularindan biri olan Rusya'nin kapisinin önüne giderek dügmenizi iliklediniz. Cumhurbaskani Erdogan ve Disisleri Bakani ki 'Bu Rusya ve ABD hem terör örgütlerine destek oluyorlar hem de burada bize bassagligi diliyorlar. Bunlar ikiyüzlü' diyorlar. Ikiyüzlü olanlar sizlersiniz. Yahu sen ABD'yi yeni mi ögrendin? Rusya'yi yeni mi ögrendin?" cevabini verdi.

Sehitlerin verilmesinde yanlis dis politikanin rol oynadigini belirten Özkoç, Mustafa Kemal Atatürk'ün "Yurtta baris, dünyada baris." sözünü hatirlatti.
Kaynak: AA