Bogulmak Üzere Olan Turist Cankurtaranin Ipiyle Hayata Tutundu

Antalya’nin Alanya ilçesi Damlatas Plaji açiklarinda dalgalardan dolayi sari bayrak dikilerek ‘riskli’ bölge ilan edilen yerde denize giren Rus turisti bogulmaktan cankurtaran kurtardi. Kiyiya çikarilan Rus turist, hayatini kurtaran cankurtarana sarilarak tesekkür etti.

Bogulmak Üzere Olan Turist Cankurtaranin Ipiyle Hayata Tutundu
Alanya’nin Damlatas Plaji’nda saat 12.30 siralarinda denize giren 34 yasindaki Rus turist Andrei Golovanov, 200 metre açikta dalgalarin arasinda kaldi. Çevredeki vatandaslar, açikta çirpinan Rus turisti görünce durumu polis ve saglik ekiplerine haber verdi. Asiri dalgaya ragmen denize giren Rus turisti kurtarmak için bölgede bulunan cankurtaran Mümin Solmaz hemen paletlerini giyerek yanina aldigi iple denize atladi. Kisa bir süre sonra bogulma tehlikesi geçiren Rus turistin yanina giden cankurtaran, turisti kiyiya çikarmayi basardi. Plajdaki turistler kiyiya çikan cankurtarani alkisladi. Rus turiste ilk müdahaleyi ise kiyida bekleyen acil saglik ekipleri yapti. Kisa bir süre sonra kendine gelen Rus turist, hayatini kurtaran cankurtarana sarilarak tesekkür etti.

“Agzindan kan akiyordu”

Cankurtaran Mümin Solmaz, "Ben mavi bayrak plajinda cankurtaran olarak görevliyim. Hatta bugün deniz dalgali oldugu için sari bayrak astim riskli diye. Ancak bir turist denize girmis. Bana haber verdiler riske ragmen biri denize girdi diye. Ben yanina gittigimde su yutmamisti ancak panik yapmisti. Agzindan kan akiyordu. Benim bölgem ileride. Kaymakamlik tarafindan bana sadece mavi bayrakli plajda görev yapmam söylendi. Çünkü mesafe çok uzak ve tek kisinin bakmasi imkansiz. Olayin geçtigi yer benim görev alanimda degil. O plajin da cankurtarani var ancak onlar müdahale etmedi. Aslinda onlarin müdahale etmesi gerekiyordu” diye konustu.

Kaynak: İHA