Bacagini Kaybeden Isçi, Kadin Muhtarin Girisimleriyle Protezine Kavustu

Ordu'da üzerine agaç düsmesi sonucu tek bacagini kaydeden elektrik isçisi Ugur Kabal, Yeni Mahalle Muhtari Elvan Alan Bektas'in girisimleriyle takilan protez bacakla hayata yeniden baglandi Muhtar Elvan Alan Bektas: '2019 yilindan bu yana muhtarim. Birçok yardimda bulunduk. Ama vesile oldugumuz bu yardim sayesinde ilk defa bir insanin hayata bakis açisini degistirdik. Kendisi artik koltuk degneklerden kurtuldu. Böylece çok sevdigi elektrik isçiligini daha rahat yapabilecek' Ugur Kabal: 'Muhtarimin sayesinde eve bagimli olmaktan kurtuldum. Artik baston, degnek de kullanmiyorum. Ellerim bosa çiktigi için kendi ihtiyaçlarimi rahatlikla saglayabiliyorum'

HAYATI AKÇAY - Ordu'nun Altinordu ilçesinde üzerine agaç düsmesi sonucu tek bacagini kaybeden elektrik isçisi Ugur Kabal, kadin muhtarin girisimleri sonucu takilan protez bacakla koltuk degneklerinden kurtuldu.

Ilçede elektrik isçisi olarak çalisan Ugur Kabal, üzerine agaç düsmesi sonucu sag bacagini kaybetti. Bir süre koltuk degnekleri ile yasamini sürdüren Kabal, çalisamadigi ve maddi imkani olmadigi için bacagina protez takilamadi.

Bunun üzerine daha önce ihtiyaç sahiplerine yardimda bulundugunu ögrendigi Yeni Mahalle Muhtari Elvan Alan Bektas'a ulasan Kabal, protez bacak alinmasi noktasinda muhtardan destek istedi.

Muhtar Bektas, Kabal'in talebini geri çevirmeyerek kendisine yardimci olacagi sözünü verdi. Bektas, bazi hayirsever is insanlarinin da destegiyle Kabal'a uygun protez bacak alinmasi için gereken parayi toparladi. Yeniden muhtarliga çagrilan ve protez yapilmasi için ölçü alinan Kabal, uygun protezin takilmasiyla kullandigi koltuk degneklerinden kurtuldu.

Muhtar Bektas, AA muhabirine, daha önce mavi kapak toplama kampanyasi yaptiklarini ve bu kampanyayla birkaç engelliye tekerlekli sandalye aldiklarini belirtti.

Dönem dönem muhtarlik olarak bu tür yardimlarda bulunduklarini vurgulayan Bektas, Ugur Kabal'in da yapilan yardimlari duymasi sonucu kendilerine ulastigini ifade etti.

"2019 yilindan bu yana muhtarim. Birçok yardimda bulunduk. Ama vesile oldugumuz bu yardim sayesinde ilk defa bir insanin hayata bakis açisini degistirdik. Kendisi artik koltuk degneklerden kurtuldu. Böylece çok sevdigi elektrik isçiligini daha rahat yapabilecek" diyen Bektas, Kabal'in protez bacaga kavusmasiyla ellerini daha rahat kullanacagini söyledi.

Muhtarlik görevi boyunca insanlarin kalbine dokunmak istedigine deginen Betkas, bundan sonra da hayirseverlerin destegiyle ihtiyaç sahiplerine ellerinden gelen yardimi yapacagini dile getirdi.

Ugur Kabal ise yasadigi talihsiz bir kaza sonrasi sag bacagini kaybettigini aktararak, "Protez bacak için de yeterli imkanim olmadigindan muhtarimiz Elvan Hanim'a basvurduk. Sag olsun kendisi bize yardimci oldu. Muhtarimin sayesinde eve bagimli olmaktan kurtuldum. Artik baston, degnek de kullanmiyorum. Ellerim bosa çiktigi için kendi ihtiyaçlarimi rahatlikla saglayabiliyorum. Muhtarimdan ve destek olan herkesten Allah razi olsun." dedi.

Meslegini küçük çapta da olsa bundan böyle sürdürebilecegini anlatan Kabal, "Benim için en önemlisi yasantim çok rahatladi. Günlük aktivitelerimi artik daha fazla ve rahatlikla yapabiliyorum." ifadesini kullandi.
Kaynak: AA