Batmanli Ögrenciler Deneyap Teknoloji Atölyesi Seçme Sinavinda Ter Döküyor

Gençlik ve Spor Bakanligi, Sanayi ve Teknoloji Bakanligi, TÜBITAK ile Türkiye Teknoloji Takimi Vakfi is birligiyle baslatilan Deneyap Teknoloji Atölyeleri için Batman'da ögrenci seçme sinavi devam ediyor.

Gençlik ve Spor Il Müdürü Safi Özperk, gazetecilere yaptigi açiklamada, Batman Gençlik Merkezi ve Petrolkent Gençlik Merkezinde günde 4 oturum halinde yapilan sinavlarin devam ettigini, Gençlik ve Spor Bakanliginca 27 ilde daha Deneyap Teknoloji Atölyesi kurulmasi talimati verilerek, altyapisinin olusturuldugunu söyledi.

Deneyap Teknoloji Atölyesi için Batman'da çok yogun basvurunun oldugunu belirten Özperk, yaklasik 6 bin basvuru ile Istanbul ve Ankara'dan sonra üçüncü en çok basvuru yapilan il olduklarini bildirdi.

Özperk, 11 Ekim'de baslayan sinavlarin ay sonuna kadar devam edecegini aktararak, söyle konustu:

"Günde 4 oturum olmak üzere su anda bilgisayar ortaminda online sinavlar yapiliyor. Önce ortaokullar, sonra da liseler sinava girecek. Ekim ayinin sonuna kadar sinav maratonu devam edecek. Daha sonra ise uygulamali sinav olacak. Bu sinavlardan basarili olanlar Batman Petrolkent Gençlik Merkezimizde hazirladigimiz Deneyap atölyesinde uzman egitmenlerin gözetiminde 3 yil boyunca teknolojik, robotik kodlama, yazilim, uzay ve teknolojileri alaninda egitim alacaklar."

Ögrenciler, e-sinav ve uygulama sinavi olmak üzere iki asamayi basariyla tamamladiktan sonra Deneyap Teknoloji Atölyelerinde egitim almaya hak kazanacak.

Kaynak: AA