Bayburt'ta Yamaç Parasütü Pilotlari Yetistiriliyor

Bayburt'ta "Turizmde Uçuyoruz" projesi kapsaminda, yamaç parasütü pilotu olmak için zorlu egitimlerden geçen adrenalin tutkunlari, ilk uçuslarini yapti.

Kuzeydogu Anadolu Kalkinma Ajansi'nin (KUDAKA) destegiyle Il Kültür ve Turizm Müdürlügü ve Baytrek Doga Sporlari Kulübünce hayata geçirilen projeyle 14 kisiye yamaç parasütü egitimi verildi.

Teorik ve uygulamali egitimlerinin ardindan yamaç parasütü pilotu adaylari, Tuzcuzade Mahallesi'ndeki alanda ilk uçus deneyimini yasadi.

Deneyimli egitmenler esliginde gelecegin yamaç parasütçülerinin yetistirildigi programda, bölgenin doga sporlarina uygun alanlari da kayit altina alindi.

Egitimlere katilan Il Kültür ve Turizm Müdürü Bekir Kurtoglu, gazetecilere, Bayburt'un, doga sporlarinin yapilabilecegi muhtesem cografyaya sahip oldugunu söyledi.

Bu kapsamda kentin doga sporlari yapilabilecek alanlarini belirlemek ve gençlerin ilgisini bu tür sporlara çekmek amaciyla "Turizmde Uçuyoruz" projesini hazirladiklarini belirten Kurtoglu, "Bu projeyle P2 yamaç parasütü pilot belgesi almak için yola çiktik. Aldigimiz egitimlerin ardindan su anda ilk uçuslarimizi yapiyoruz. Önce teorik egitimler sonra pratik egitimlere döndük. Insallah en kisa sürede istedigimiz yerden uçacagiz." dedi.

Kurtoglu, projenin en önemli amaçlarindan birinin de Türk Hava Kurumunun (THK) belirledigi uçus alanlarina kenti dahil etmek oldugunu ifade ederek, sunlari kaydetti:

"Biz Bayburt'ta 6 uçus alani belirledik. Yani uluslararasi alanda Türkiye'deki uçus alanlarinin içerisinde artik Bayburt da var. Bu sporu yapan yerli ve yabanci sporcular sistemlere, uygulamalara girdiginde Bayburt'u da artik görecek. Her yerden pilotlar uçus için buraya gelebilecek. Bayburt için mükemmel bir proje ve çok talep var."

Baytrek Doga Sporlari Kulübü Bugrahan Genç de kentte ilk kez uygulanan projeye yogun ilgi gösterildigine isaret ederek, "Sirayla tüm kursiyerlerimiz uçuslarini gerçeklestirdi. Bayburt'ta da ilk defa böyle bir faaliyet düzenleniyor. Su anda yüksek bir tepedeyiz ve kuslari da uçarken görebiliyoruz. Atmacalar, sahinler tepemizde uçusuyor. Onlarla yarisiyoruz biz de. Gerçekten tadilmasi gereken bir tecrübe, diye düsünüyorum." diye konustu.

Egitimlerini tamamladiktan sonra yamaç parasütünü deneyimleyen Sevval Genç ise ilk basta korktugunu ama çok eglenceli ve adrenalin dolu dakikalar geçirdigini söyledi.

Kaynak: AA